Google Chrome OS: Surpriza cu premeditare

Singurul lucru care ii mai lipseste Google-ului este un sistem de operare. Insa nu pentru mult timp, judecand dupa anuntul oficial facut pe Google Blog in legatura cu lansarea unui Chrome OS in a doua jumatate a lui 2010. Previzibil as adauga (nu data lansarii, ci anuntul in sine). Multi se asteptau la asta de mult, ca urmare a ascensiunii Google Inc. in ultimii ani, drept urmare anuntul nu a socat, in schimb i-a surprins pe multi din cauza perioadei in care a fost facut, perioada dominata de , noul OS al Microsoftului ce urmeaza a fi lansat peste cateva luni. Ba mai mult, se pare ca Microsoftul are de facut un anunt lunea viitoare, 13 iulie, si cel mai probabil acesta va fi despre finalizarea Windows 7 RTM. Sau nu. Sau ar putea avea legatura cu Gazelle.

Daca nu ati auzit de Gazelle, ei bine acest proiect este o alternativa a Microsoftului la (idem vs. Live Search vs. MSN), un browser “evoluat” care se comporta (sau cel putin are intentia) ca un sistem de operare individual (insa dependent de Windows). Microsoft avea programata prezentarea acestui prototip “super-browser” in luna august a acestui an, insa nu ar fi exclus ca aceasta sa fi fost devansata datorita anuntului facut de Google si sa aiba loc lunea viitoare.

Intre timp internetul este plin de speculatii cu privire la ChromeOS, ba chiar s-au inventat povesti care il au ca protagonist principal, desi singurele informatii furnizate de Google sunt faptul ca va fi un sistem de operare creat special pentru cei care isi petrec mare parte din timp navigand pe internet si ca, cel mai probabil, va fi gratuit. Unii vor sa il transforme in sistemul de operare perfect, cel mult visat si asteptat, altii il critica si il resping fara drept de apel inca din stadiul de anunt, insa singurul lucru sigur este ca Google a reusit sa abata atentia multora de la Windows 7 (cel putin pana pe 13 iulie :P)

How to » Internet » Google Chrome OS: Surpriza cu premeditare

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.