Secret Disk sau cum iti poti pastra fisierele private – private!

Hai sa spunem ca PC-ul tau propriu si personal nu este chiar al tau propriu – si personal – ci ca il mai imparti (sharing settings…) cu inca vreo 2-3… sau chiar 20-30 (catastrofal, as adauga). Sau, o alta varianta ceva mai acceptabila, este al tau, propriu si personal, dar din cand in cand organizezi (cu intentie sau fara) un open sharing cu cei aflati in situatia de care vorbeam putin mai sus.

Revenind, pe respectivul PC incerci sa stochezi, printre multe fisiere si date available pentru toti cei care au o relatie de “prietenie” constanta cu acesta, si cateva fisiere personale, secrete (sau cel putin asa ti-ai dori), for your eyes only. Si pentru ai fratelui, si pentru ai mamei, si pentru ai matusii, si pentru ai vecinului… asta in cazul in care:

  1. habar nu ai cum sa ascunzi niste fisiere pe propriul tau PC (sau al lor :D)
  2. stii cum sa ascunzi fisierele, dar si spionii pomeniti (si ceilalti) stiu cum sa le caute

Una dintre metodele ceva mai avansate (si sigure) ar fi cea despre care am scris . O alta este cea despre care o sa scriu azi. Aceasta metode este de fapt o aplicatie, numita Secret Disk, aplicatie care va ajuta sa creati o partitie unde va puteti tine secretele in siguranta, parolate, inaccesibile, invizibile.

Cum se foloseste Secret Disk:

  • dupa ce instalati aplicatia, dati click pe aceasta si setati o parola
secret_disk  
  • va fi creata partitia X: (in cazul in care aveti deja partitia X: pe hdd, Secret Disk va inlocui aceasta partitie atat timp cat aplicatia este deschisa), partitie ascunsa privirilor indiscrete

x_drive

  • partitia X: o veti putea accesa de fiecare data deschizand intai aplicatia Secret Disk si deblocand-o folosind parola setata de dvs.
 dashboard   unlock lock
  • de asemenea, puteti sterge aceasta partitie oricand doriti printr-o simpla resetare de parola

erase_x

Secret Disk este compatibil cu orice tip de fisiere iar partitia formata de acesta o puteti folosi asa cum folositi My Documents sau orice alt folder de pe hdd.

Atentie! Nu folositi Secret Disk daca vreti sa ascundeti fisiere care necesita o securitate stricta sau fisiere ilegale (:D). Acestea vor fi incuiate sub parola iar orice parola se poate afla!

Secret Disk sau cum iti poti pastra fisierele private – private!

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.