Show Super Hidden Files & Folders in Windows Vista

Ca si sistemul de operare Windows XP, Windows Vista are foldere si fisiere cu permisiuni speciale. Unele din ele sunt imposibil de vazut, indiferent ca sunteti logat ca user in sistem (system user) sau ca administrator (system administrator).
Aceste fisiere si foldere pot fi clasificate in doua categorii. Fisiere si foldere invizibile si fisiere si foldere super invizibile.

Daca dorim sa vedem folderele si fisierele invizibile, deschidem “Folder Options” –> “View” tab si sub “Hidden files and folders” bifam in dreptul “Show hidden files and folders”. Apply & OK.

hidden files and folders

 

Pictogramele folderelor invizibile se vad putin mai sterse decat cele normale. Iata cum or sa se vada folderele invizibilie dupa ce setam “Show hidden files and folders”:

hidden vs normal

In afara de aceste foldere invizibile, Windows Vista mai ascunde si alte foldere care nu pot fi vazute prin aceasta metoda. Folderele si fisierele super-invizibile (super hidden files and folders), care de regula au stocate in ele date de sistem, nu pot fi facute vizibile fara sa facem o modificare de registrii.

Cum putem sa facem fisierele si folderele super-invizibile, vizibile. (Show SuperHidden Files and Folders in Windows Vista)

1. Deschidem editorul de registrii. – run –> regedit

2. Localizam “ShowSuperHidden” si-i dam valoarea “1”.

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced]

regedit-showsuperhidden

3. Reboot.

Dupa restart o sa vedeti noi foldere si fisiere, care initial erau invizibile. Nu este indicat sa faceti modificari sau sa stergeti aceste fisiere si foldere. Orice modificare poate duce la deteriorarea totala sau partiala a sistemului de operare. Folositi aceasta metoda numai daca aveti cunostinte tehnice avansate.

*Tutorial/trick testat pe Windows Vista.

Show Super Hidden Files & Folders in Windows Vista

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.