Shortcut-uri pentru acces rapid la adresele de email

Este o chestie utila pentru cei care folosesc email-ul ca mijloc de comunicare cu prietenii sau cu partenerii de afaceri. Majoritatea sistemelor de email ne ofera un Address Book in care sa ne pastram date cu lista de contacte. Numere de telefon, fax, etc si mai ales adrese de email. Acest “Address Book” de multe ori nu este pe placul nostru.
O metoda prin care sa ne pastram adresele de email si sa le putem accesa rapid atunci cand avem nevoie, este Email Shortcut-ul si HotKeys (acces rapid prin actionarea unei combinatii de taste). Sa vedem cum putem crea un email shortcut si cum putem sa-i atribuim un hotkey.

Email Shortcut

1. Click-dreapta pe desktop si din meniul care se deschide alegem “Shortcut”.

new_shortcut

2. In casuta care se deschide scriem adresa de mail pentru care dorim sa cream un shortcut pentru acces rapid.

Adresa de email trebuie scrisa sub forma:

mailto:[email protected]

Exemplu (click pe imagine pentru marire) :

mailto_shortcut

3. Dupa ce introduceti sintaxa cu adresa de email, apasati butonul “Next” si introduceti numele shortcut-ului “New Internet Shortcut” si apasati butonul “Finish”.

name shortcut

4. Email shortcut-ul a fost creat.

sth email

Dublu-click pe acest shortcut se va deschide automat clientul de e-mail folosit de dvs.(Outlook, Windows Live Mail, Mozilla Thunderboard, etc.) iar adresa destinatarului “To:” va fi completata automat cu cea indicata de dvs.

 wlm send

Puteti crea un text care sa completeze automat subiectul si mesajul, inlocuind sintaxa de la pasul 2. cu cea mai jos:

mailto:[email protected]?subject=Subiect mesaj&body=Corp Mesaj

Shortcut Key

Aceasta optiune va ofera posibilitatea de a accesa rapid un fisier sau o aplicatie, prin actionarea simultana a unei combinatii de taste.

1. Click dreapta pe shortcut-ul creat si selectati “Properties"

2. In tab-ul "Web Document", click pe campul in care scrie "None" (in dreptul "Shortcut Key") si alegeti o tasta pentru a crea combinatia de acces rapid.

Pentru exemplu de mai sus alegem tasta "S".

s key 

Tastele "Ctrl" si "Alt" or sa apara automat.

3. "Apply" si "Ok".

Dupa ce s-a urmat acest ultim pas, oricand doriti sa trimiteti un email catre adresa din shortcut, trebuie doar sa apasati simultan tastele "Ctrl + Alt + S", si clientul de email se va deschide automat.

*Exemplele din acest tutorial au fost facute pe OS Windows Vista Home Premium, cu Windows Live Mail default email client.

Shortcut-uri pentru acces rapid la adresele de email

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment