Stii de ce sunt denivelarile de pe tastele F si J ale tastaturii tale? Invata sa tastezi repede si corect!

Folosim tastaturile in fiecare zi, scriem mii de caractere, insa nu stam sa ne analizam tastaturile. Fie ca sunt ele tastaturi de laptop-uri sau tastaturi normale pentru PC.

In mare parte, tastaturile seamana toate intre ele. Difera doar layout-ul care schimba pozitionarea catorva litere si simboluri speciale, in functie de limba pentru care a fost tastatura conceputa.
O caracteristica comuna a majoritatii tastaturilor sunt denivelarile sub forma unei linii care se gaseste in partea de jos a literelor F si J de pe tastatura. Daca nu ma credeti, puteti sa va uitati chiar acum sub degetele dvs. si sa observati cele doua denivelari de pe taste:-)
F-J-Keyboard-Keys

Ce este linia denivelata de sub tastele F si J si la ce ne foloseste

Aceasta linie este facuta de producatorii de tastaturi pentru a incuraja metoda de scriere / tastare corecta si rapida, folosid toate degetele.
O tastare corecta si rapida presupune sa nu ne uitam la taste atunci cand avem de scris la calculator. Linia denivelata de sub  tastele F si J este pentru a identifica aceste taste fara sa ne uitam la ele. O pozitia corecta a mainilor atunci cand tastam, este sa avem degetele aratatoare de la maini pozitionate pe tastele F (degetul aratator de la mana stanga) si J (degetul aratator de la mana dreapta). Din aceasta pozitie putem ajunge cu usurinta la toate tastele si astfel vom putea tasta mai rapid folosind toate degetele.

Majoritatea utilizatorilor folosesc doua, maxim trei degete de la fiecare mana atunci cand tasteaza (incluzand aici si degetul mare care este dedicat tastelor “Space”, “Control”, “Command”, “Alt / Options”, “Windows”), fara sa realizeze ca pot tasta de doua sau poate chiar de trei ori mai repede cada si-ar folosi toate degetele. Ar fi pacat din zece degete sa folosim doar patru sau sase :-)

Tastele F si J au denivelari indiferent de sistemul de operare sau de tipul calculatorului. Tastaturile dedicate sistemelor Desktop cu Windows, Linux, tastaturile de pe laptop-uri sau de pe device-urile Apple (MacBook Pro, MacBook Air), toate au aceasta caracteristica care sa ajute utilizatorii sa mentina o pozitie corecta a degetelor pe tastatura si sa tasteze corect.

Stii de ce sunt denivelarile de pe tastele F si J ale tastaturii tale? Invata sa tastezi repede si corect!

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment