Cum schimbam adresa de IP pe PC sau laptop in Windows 10

Pentru majoritatea home user-ilor, schimbarea adresei IP (Internet Protocol) nu este necesara. De regula, aceasta se seteaza automat de catre furnizorul de internet. RCS & RDS, UPC, iNES seteaza automat adresa de IP pentru fiecare abonat persoana fizica.
In departamente, institutii si alte medii in care sunt retele mai mari, schimbarea adresei IP a calculatorului sau laptop-ului, este ceva normal. Schimbarea adresei de IP a unui sistem de operare Windows 10 se poate face de catre oricine, daca se urmeaza cativa pasi simpli.

Cum schimbam adresa de IP a unui calculator sau laptop cu Windows 10

1. Mergem in Taskbar (bara de activitati) si facem click-dreapta pe icontia conexiunii de internet. In cazul nostru pe semnul care ne indica conexiunea WiFi.

Open_Network

Click pe “Open Network and Sharing Center“.

2. In panoul care se deschide, facem click pe conexiunea activa.

connections

3. La Connection Status facem click pe butonul “Properties“.

connection_status

4. In Internet Connection Status facem dublu click pe Internet Protocol Version 4 (TCP/ IP v4).

change_ip_v4_address

In Internet Protocol Version 4 (TCP/ IP v4) Properties debifam “Obtain an IP address automatically” iar in campurile “IP address” si “Subnet mask” setam noua adresa de IP.

Cum schimbam adresa de IP pe PC sau laptop in Windows 10

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment