Huawei MateBook cu Windows 10, un concurent serios pentru iPad Pro?

In perioada 22-25 februarie 2016, s-a derulat la Barcelona, Mobile World Congress, eveniment in cadrul caruia au fost prezentate cele mai nou gadget-uri, device-uri si solutii de business pentru noua era Business 3.0.

Pe departe cele mai interesante prezentari au fost ale solutiilor mobile care sa ofere portabilitate, flexibilitate si performanta atunci cand vine vorba de aplicatii dedicate mediului de business si office.

Gigantul chinez Huawei a venit cu cea mai noua inventie dedicata portabilitatii si puterii de executie a aplicatiilor care ruleaza pe Windows 10. MateBook se pare ca este o replica reusita a celei mai noi tablete de la Apple, iPad Pro.

Caracteristici Huawei MateBook cu Windows 10

Ecranul de 12-inch si rezolutia de 12160 x 1440 pentru touchscreen aduc MateBook la dimensiunile unei tablete perfecte pentru a fi echipata cu o tastatura detasabila si un pen pe care cei de la Huawei l-au numit MatePen.  Acesta este foarte precis avand functii dedicate celor care doresc sa creeze opere de arta pe MateBook. MatePen-ul recunoaste pana la 2,048 de nivele de apasare (presiune) si are functii optimizate pentru PowerPoint si alte aplicatii business si office. Aplicatia Autodesk Sketchbook Pro pentru painting si drawing este oferita gratuit timp de o luna in versiune trial.

Bateria de 4,430 mAh optimizata pentru ecranul LCD si driverele audio / video, duce MateBook pana la 10 ore de utilizare. Un timp destul de bun pentru o tableta cu Windows 10.
Incarcatorul se aseamana foarte mult cu cel al unui telefon mobil obisnuit. Are doar 110g si voltaj adaptabil de 12V/9V/5V. Conectarea se face prin USB Type-C si microUSB standard.

matebook_woman

La partea de securitate, Huawei MateBook preia o caracteristica a iPad Pro. Autentificarea prin one-touch fingerprint. Cu amprenta digitala printr-o singura atingere a butonului de power pe care este amplasat senzorul pentru amprenta. Huawei a dus ceva mai departe functiile fingerprint si a adaugat comanda de logout sau de dezautentificare prin apasarea mai ferma cu degetul a butonului power. Practic la apasare executa comanda Ctrl+Alt+Del. In plus, se pot adauga mai multe amprente digitale specifice fiecarui cont creat pe sistemul de operare Windows. Windows Users Accounts.

matebook_pro

Sub carcasa MateBook gasim procesoare Intel generatia a 6-a, m 3, m 5 sau m7, cu o putere de pana la 3.1 GHz capabil sa ruleze orice aplicatie business pe Windows 10 Home sau Windows 10 Professional.

All-in-One MateBook (incluzand tastatura detasabila, si MatePen-ul) ajunge la pretul de $1,399 pentru variantele cu de procesor Intel Core m7 cu 8 GB RAM si 256 GB capacitate de stocare.

Nu se stie inca in ce luna vor fi prezente aceste tablete cu Windows 10 pe piata din Romania, dar dupa estimarile de specialitate, undeva in luna iulie – august, MateBook va fi prezent in magazinele de la noi.

How to » Net Surfing » Huawei MateBook cu Windows 10, un concurent serios pentru iPad Pro?

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment