Best 3 MKV (Matroska Multimedia Container) Video Players for Mac OS X

Inainte de va prezenta care sunt cele mai bune 3 aplicatii video pentru redarea fisierelor .MKV pe Mac OS X, sa facem o scurta prezentare a acestor formate de fisiere media.

MKV (Matroska Multimedia Container) reprezinta un nou concept de fisiere multimedia, lansat pentru prima data de o companie din Rusia in anul 2002, fiind distribuit gratuit sub licenta open-source. Prin definitie, un software sau o aplicatie “open-source” are codul sursa “la vedere’, putand fi preluata de alte persoane care au capacitatea sa o modifice si sa o dezvolte, iar apoi sa o distribuie mai departe.

Fisierul Matroska (.mkv) este un pachet in care pot fi stocate laolalta filme, show-uri de televiziune, imagini, fisiere audio si subtitrari. A fost creat cu scopul de a oferi un suport multiplatforma, extensibil si modern pentru fisierele multimedia.
Matroska (mkv) se aseamana in mare parte cu celelalte containere multimedia mai mult cunoscute, AVI, MP4 sau ASF, insa diferenta este facuta de licenta open-source care a permis dezvoltarea la scara mare a proiectului.

Formate de containere Matroska

.MKV – format de fisier folosit pentru fisiere care contin format video, audio si subtitrari.
.MK3D – pentru video in 3D (stereotipice). Aceste filme vor putea fi urmarite numai cu ochelarii 3D
.MKA – format dezvoltat pentru fisiere care contin numai audio.
.MKS – dedicat strict pentru subtitrari.

Nu exista calculator, fie el Windows PC sau Mac OS X pe care sa nu fi rulat cel putin o singura data un fisier video MKV. Majoritatea filmelor pentru Blu-ray redate in HD la rezolutii mari, sunt acum “impachetate” in formate de fisiere .mkv. Pentru utilizatorii de Mac OS X care au la indemana video player-ul QuickTime (lansat si dezvoltat de Apple pentru device-urile si sistemele de operare proprii), fisierele multimedia in format .mkv sunt o problema. QuickTime nu recunoaste si nu poate deschide aceste fisiere, insa sunt aplicatii excelente care redau la o calitate foarte buna si cu un consum minim de resurse, aceste formate.

Cele mai bune 3 aplicatii pentru filme .MKV pe Mac OS X

#1 VLC Media Player – VideoLAN

VLC este o prima optiune atunci cand vine vorba de redat fisiere multimedia, DVD, CD sau video streaming.pe OS X. Este o aplicatie open-source, total gratuita, nu contine programe malitioase spyware sau reclame. Aplicatia VLC are codecuri pentru MPEG-2, MPEG-4, H.264, MKV, WebM, WMV, MP3 fara a fi nevoie ca utilizatorul sa mai instaleze ceva auxiliar pentru redarea unui format video.
Ofera o gama larga de optiuni pentru UI (interfata grafica), subtitrare, cotrol video si audio.
VLC este diponibila pentru toate sistemele de operare Apple. OS X, iOS (iPhone, iPad) si Apple TV.

Download VLC Video Player (Mac OS X)

#2 SPlayerX – $0.99

Un video player ieftin si extrem de eficient. Are capacitatea sa redea toate formatele video mpg, mpeg, mpeg 2, vob, dat, mp4, m4v, ts, rm, rmvb, wmv, asf, mkv, avi, 3gp, 3g2, flv, mov, h264/x264 1080p/720p HD, audio si subtitrari srt, ssa, ass, idx+sub, sub, smi. Ofera capabilitati de setari pentru sunet, egalizare sunet pentru sisteme audio profesionale,
Scrisul subtitrarilor poate fi marit, micsorat, schimbate culorile si tipurile fontului.
Aplicatia SPlayerX este optimizata pentru OS X El Capitan, iar interfata este modelata pe designul OS X Yosemite pentru o integrare perfecta UX intre aplicatiile Apple disponibile pe OS X.

Download SPlayerX (via Mac App Store)

#3 MPlayerX $1.99

Desi nu a mai fost actualizat in ultima perioada, MPlayerX ramane unul dintre cele mai bune video playere pentru sistemele de operare OS X. Ofera suport multi-touch (posibilitatea de a controla cu doua degete setarile video) pentru playback, posibilitatea de a seta subtitrarea in toate limbile, la toate marimile de font si multe alte functii de derulare, captura screen si speed pentru video.

Download MPlayerX (via App Store)

Best 3 MKV (Matroska Multimedia Container) Video Players for Mac OS X

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment