How to Fix Mac Bluetooth Connection Problems (Connection Lost / Connected)

OS X si Mac-urile in general sunt cunoscute ca sisteme stabile. Ca utilizator zi de zi de Windows PC si MacBook Pro cu OS X, pot spune ca pe OS X sunt mult mai putin probleme decat pe sistemele Windows. Asta nu inseamna ca Mac nu este lipsit in totalitate de probleme si erori. Una dintre cel mai frecvent intalnite este legata de conexiunea Bluetooth cu device-urile auxiliare.

Mi s-a intamplat de multe ori sa primesc mesaje bluetooth connection lost “Connection Lost” / “Connected” venite de la conexiunea instabila Bluetooth dintre MacBook Pro si mouse-ul Apple Magic Mouse. Alti utilizatori au raportat probleme de conexiune Bluetooth intre MacBook si Magic Trackpad sau Magic Keyboard.

mac-accessories-bluetooth

Cauze care produc problemele de conexiune Bluetooth si rezolvari

#1 Bateria sau acumulatorul descarcat pe device-ul conectat la Mac OS X prin Bluetooth

In general, aceste probleme de conexiune intre Mac OS X si componentele auxiliare Apple Wireless Keyboard, Magic Mouse si Magic Mouse, apar atunci cand nivelul bateriei pe device-ul auxiliar scade foarte mult. In mod norml, atunci cand nivelul bateriei din mouse (de exemplu) scade la 10%, utilizatorul va fi notificat in Notifications ca trebuie sa aiba in vedere schimbarea bateriei sau reincarcarea acumulatorilor, daa sunt folositi acumulatori.
Pentru a avea un control rapid la device-urile conectate prin Bluetooth la Mac OS X este bine sa adaugati shortcut-ul “Bluetooth” in Menu Bar. Faceti acest lucru de la System Preferences > Bluetooth > Show Bluetooth in menu bar.

Bluetooth_Shortcut

Dupa ce faceti acest lucru, aveti acces la statusul bateriei mouse-ului direct din “menu bar”.

mouse_battery_level

#2 Deconectarea si conectarea device-urilor conectate prin Bluetooth.

O alta metoda este deconectarea si reconectarea device-urilor auxiliare. Este foarte posibil ca unele deconectari ale mouse-ului, de exemplu, sa fie cauzate de inferentele cu un alt device din aropiere care are bluetooth activat. O indepartare a lor poate remedia aceasta problema.

#3 Oprirea si repornirea Bluetooth pe Mac OS X / Turn OFF & ON

In menu bar avem cea mai la indemana optiune sa oprim si pornim Bluetooth.

Turn ON / OFF Bluetooth

#4 Stergerea device-ului extern si readaugarea lui in lista de conexiuni Bluetooth.

Mergeti in System Preferences > Bluetooth > selectati device-ul care da erori de conexiune sau nu vrea sa se conecteze, apoi click pe semnul “x” din dreptul lui. Readaugati device-ul.

delete_device_connection

In mod normal, acesti pasi ar trebui sa va ajute sa nu mai intampinati probleme de conexiune prin Bluetooth cu device-urile Apple. Magic Mouse, Magic Keyboard sau Magic Trackpad.

How to Fix Mac Bluetooth Connection Problems (Connection Lost / Connected)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment