Windows XP cu DUREX

Buna marca asta de prezervative , dar toate pana la proba contrarie. Macar 1 la 1.000 tot se sparge. Cam asa se poate spune si despre “securitatea” unui sistem de operare Windows XP. Macar 1 la 1.000 , tot il sparge. :D

Ok…problema de care vreau sa ma leg in seara asta, este legata de “User Accounts” . Am intalnit calculatoare pe care nu aveam access decat la un user , cu drepturi limitate si pe care bineinteles userul de Administrator era protejat cu DUREX. Pardon… cu parola (Computer administrator – Password Protected). Restrictie pe download, restrictie pe systray, restrictie pe N aplicatii ale sistemului de operare. Ehh… ma simteam “Limited account“. :) .

Exista multe metode de a trece de parola unui user Administrator si mai mult decat atat , ea poate fi aflata si/sau schimbata. Cea mai simpla metoda de bypass:
– Porniti calculatorul. (Asta e primul pas, si cel mai greu). Cand apare Windows XP Welcome Screen (ecranul pe care sunt afisati userii sistemului de operare), apasati tastele CTRL+ALT+DELETE si se va deschide meniul de logare “Log On to Windows” in care cere sa tastati userul (User Name) si parola aferenta userului (User Password) . In casuta destinata user-ului scrieti “Administrator” , iar la parola lasati spatiul gol. Click OK sau apasati direct tasta ENTER. Din acest moment , veti fi logat pe sistemul de operare cu user de Admin si bineinteles cu acces nelimitat la sistem. Fara restrictii!
In caz ca sunteti administratorul sistemului si folositi aceasta metoda din simplul motiv ca ati uitat parola userului admin, parola poate fi (re)setata dupa procedeul de mai sus, via Command Prompt (cmd.exe).

Start –> Run –> cmd –> enter <—- asta e tutorialul pentru a accesa Command Prompt

Schimbarea parolei de User Admin pe Windows XP / Home Edition din cmd

1. net user (arata userii existenti pe sistemul de operare / User accounts for \COMPUTERNAME)

2. net user nume_user *

3. In dreptul “Type a password for the user:” , scrie noua parola.

4. “Retype the password to confirm:” , rescrie noua parola.

5. The command completed successfully ;)

Log Off & Switch User Admin :D

Tutorial Video . Bypass Administrator Password In Windows Xp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Inevitable

Next Article

Mai am sanse?

Users searching for:

ako obist spravcu pc,
Total
0
Share