Acceseaza site-urile restrictionate/blocate cu ajutorul extensiei Stealthy pentru Chrome si Firefox

Pe Internet sunt foarte multe site-uri care nu pot fi accesate decat din anumite locatii (de exemplu Hulu sau Netflix, care pot fi accesate doar de pe teritoriul SUA, sau servicii cum ar fi BBC iPlayer, care functioneaza doar in UK) si, de asemenea, pe anumite site-uri, exista continut blocat pentru anumite regiuni sau tari (ex. Youtube). In plus, anumite site-uri cum ar fi cele pentru retele sociale sau site-uri cu rating scazut pot fi restrictionate fie de catre ISP-uri (furnizorii de internet), fie de catre administratorii de retea de la scoala sau de la locul de munca.

Pentru a rezolva problema site-urilor restrictionate si a continutului blocat, utilizatorii Firefox si Chrome pot folosi extensia Stealthy: aceasta le permite utilizatorilor sa acceseze site-urile blocate prin intermediul unui proxy ce poate fi configurat in browser cu un singur click.

stealthy

Cum functioneaza Stealthy?

Stealthy cauta proxy-uri online apoi, bazandu-se pe locatia utilizatorului, il selecteaza pe cel mai bun (atat ca viteza cat si ca anonimitate) si seteaza un nou IP pentru a permite accesarea site-urilor restrictionate.

Dupa instalarea extensiei, o iconita in forma de avion rosu va aparea in dreptul barei de adrese din browser. In mod default, Stealthy este dezactivat.

stealthy-disabled

Pentru a-l activa, dati click pe avion, iar cand acesta devine verde, introduceti url-ul unui site restrictionat pe care doriti sa il accesati.

Stealthy le ofera utilizatorilor 4 optiuni de folosire: Pro USA, Pro UK, Normal si Customized. Pentru a putea folosi primele 2 optiuni, utilizatorii trebuie sa faca un abonament pentru un cont premium (se ofera trial gratuit 3 zile), in schimbul careia vor primi proxy-uri din SUA sau UK (in functie de optiunea folosita), care garanteaza viteza, anonimitate 100% si reliabilitate.

stealthy-preferences

Folosind optiunile Normal (foloseste proxy-uri random) si Customized (foloseste proxy-uri in functie de tarile/regiunile selectate de utilizatori), utilizatorii vor primi proxy-uri gratuite, deci nu trebuie sa plateasca pentru acestea. Dezavantajul insa este acela ca fiind folosite de mai multi utilizatori in acelasi timp, viteza proxy-urilor poate fi scazuta, iar unele proxyuri nu sunt complet anonime (pot fowarda IP-ul real in header-ele HTTP).

Pentru a accesa Stealthy Preferences in Firefox, dati click pe sageata in jos de langa iconita avionului,

stealthy-firefox

iar pentru a accesa Stealthy Options in Chrome dati click dreapta pe iconita avionului si selectati Options din meniu.

stealthy-chrome

In cazul in care nu doriti ca Stealthy sa functioneze pentru anumite site-uri (pe care le puteti accesa oricand, si nu doriti sa fie afectata viteza de incarcare a acestora), puteti sa le adaugati pe lista Bypass (disponibil doar pentru Chrome).

stealthy-exceptions

Download Stealthy for Firefox.

Download Stealthy for Chrome.

STEALTH SETTINGS – Access restricted/blocked websites with Stealthy extension for Firefox and Chrome

Acceseaza site-urile restrictionate/blocate cu ajutorul extensiei Stealthy pentru Chrome si Firefox

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment