Proxy Software & Configurare Browser – Navigheaza pe Internet sub anonimat

Multi dintre dvs. stiu ca atunci cand aceseaza un site, adresa IP a PC-ului poate fi vazuta de administratorul site-ului vizitat.
Adresa de IP poate furniza date despre providerul de Internet (ISP), tara de origine, orasul, si uneori chiar adresa utilizatorului. Pentru a va ascunde adresa de IP si sa navigati in anonimat, este nevoie sa folositi web proxy (un IP de conectare la un alt server care va raspunde solicitarilor dvs. wiki) si sa va configurati Internet Explorer-ul sau Mozilla Firefox, pentru a va face conexiunea proxy.
Daca aveti un IP de web proxy, pentru a va stabili conexiunea si a va ascunde identitatea, este nevoie sa va configurati browser-ul web.

Cum configuram proxy pe Mozilla Firefox:

1. Tools – > Options

2. Advanced  – > click pe tab-ul Network, apoi la “Connection” faceti click pe  butonul Settings.

3. Sub Configure Proxies to Access the Internet, bifati casuta din dreptul “Manual proxy configuration”, apoi completati HTTP Proxy si portul de conexiune.

setup-proxy-mozilla

4. OK & OK. Verificati pe ripe.net daca in loc de adresa de IP data de ISP, apare adresa de la serverul web proxy. “ Your IP Address is …”.

Cum configuram web proxy pe Internet Explorer (IE8):

1. Meniul “Tools” – > “Internet Options”.

2. In tab-ul “Connections” faceti click pe butonul “LAN Settings”.

3. Debifati casuta din dreptul “Automatically detect settings” si bifati casuta de la “Proxy server”.

web_proxy-ie8

Cei care nu au la indemana un web proxy, pot folosi un sofware gratuit, care va face automat conexiunea web printr-un proxy. Viteza de transfer este cam mica, dar va puteti face un upgrade contra cost (user premium).

JAPJonDo este 100% gratuit si functional pe toate sistemele de operare. Windows XP, Windows Vista, Windows 7, MAC OS X & Linux.
Tot ce trebuie sa faceti, este sa descarcati si sa instalati aplicatia pe PC-ul dvs. Interfata grafica intuitiva, face configurarea si utilizarea acestui software de proxy, foarte simpla.

dresden

Dupa ce instalati instalati aceasta aplicatie, activati anonimatul si  configurati browser-ul sa foloseasca conexiune proxy:

localhost : 4001

Acest sofware are si o versiune portabila (pentru USB Stick) pentru Firefox, care se integreaza perfect in pachetul de aplicatii portabile ().

Download JonDo Web Proxy (PortableApps) – download link

Pentru mai multe detalii, accesati pagina web a proiectului JAP – JonDo.

Proxy Software & Configurare Browser – Navigheaza pe Internet sub anonimat

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment