Rezolva problema dezactivarii/lipsei Run Command

Daca intamplator iti revine sarcina de a rezolva anumite probleme ale unui calculator securizat si descoperi, previzibil de altfel, ca Run este dezactivat… nu iti raman foarte multe optiuni. Ori reinstalezi Windowsul, riscand sa pierzi anumite date (sau probabil pe toate – neindicat in cazul in care e vorba de probleme marunte sau daca nu tu esti administratorul acelui PC) ori apelezi la una dintre aceste aplicatii (gratuite), usor de procurat de pe internet, care inlocuiesc cu succes functionalitatea Run-ului:

1. RunMimic – aplicatie freeware, portabila (nu necesita instalare), arata si functioneaza la fel ca Windows Run Command. Comezi cum ar fi msconfig, regedit, cmd, dxdiag, services.msc functioneaza perfect.

runmimic

Insa, pentru a putea folosi RunMimic trebuie sa aveti instalat pe computer .NET Framework.

2. In cazul in care computerul problema nu are .NET Framework instalat, arunci poti folosi o a doua aplicatie identica cu Run Command, aplicatie care nu necesita .NET, si anume Run Dialog Replacement.

run_replacement

Ambele aplicatii inlocuiesc cu succes originalul Windows Run Command si permit accesarea registrilor, a command prompt-ului sau chiar a Control Panel-ului.

.

.

Rezolva problema dezactivarii/lipsei Run Command

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment