Afiseaza toate parolele salvate in internet Explorer cu IEPasswordDump

De fiecare data cand ne logam pe un site sau serviciu web pentru prima data folosind un anumit browser, browser-ul respectiv ne intreaba daca dorim sau nu sa salvam informatiile despre user si parola astfel incat la urmatoarea logare aceasta sa fie facuta automat (fara a mai trebui sa introducem din nou credentialele). Acest feature este activ in mod default si pentru browser-ul Internet Explorer.

Daca folositi acest feature (acesta poate fi dezactivat din Internet Options > Content > Autocomplete > Settings, unde debifati optiunea User names and passwords on forms), cel mai probabil aveti cateva parole salvate in browser. Spre deosebire insa de alte browsere (Firefox de exemplu), Internet Explorer nu dispune de un manager de parole (password manager), astfel incat daca uitam parola unui anumit cont, vom putea sa ne logam in continuare pe acesta (daca parola este salvata in browser), insa nu o putem recupera direct din IE.

Utilizatorii Internet Explorer au posibilitatea insa de a recupera parolele salvate in browser folosind programe third-party cu ajutorul carora pot afisa respectivele parole, iar un astfel de program este IEPasswordDump.

IEPasswordDump

IEPasswordDump este o aplicatie gratuita care le permite utilizatorilor sa afiseze parolele salvate in browser-ul Internet Explorer si sa salveze o lista a acestora intr-un fisier txt.

Cum functioneaza IEPasswordDump?

Aplicatia poate fi rulata doar din Command Prompt (in directorul unde este instalata, tineti apasata tasta Shift si dati click-dreapta in acelasi timp, apoi selectati optiunea Open comand window here din meniul afisat), iar liniile de comanda pentru aceasta sunt urmatoarele:

  • IEPasswordDump.exe –h (afiseaza ecranul de help pentru aplicatie)
  • IEPasswordDump.exe (afiseaza parolele salvate in Internet Explorer)
  • IEPasswordDump.exe –f “c:\passlist.txt” (salveaza o lista cu parolele salvate in browser intr-un fisier .txt; in mod default, fisierul este salvat in directorul C:\)

Download IEPasswordDump.

Nota: Programul este compatibil cu toate versiunile Internet Explorer (inclusiv cea mai noua versiune, Internet Explorer 11) si ofera suport atat pentru 32-biti cat si pentru 64.

STEALTH SETTINGS – Display all Internet Explorer saved passwords with IEPasswordDump

How to » Internet » Internet Explorer » Afiseaza toate parolele salvate in internet Explorer cu IEPasswordDump

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

1 thought on “Afiseaza toate parolele salvate in internet Explorer cu IEPasswordDump”

Leave a Comment