Antivirus Uninstallers (clean uninstall)

Probabil vi s-a intamplat sa schimbati antivirusul macar o singura data de cand folositi computerul (iar asta in cel mai bun caz). Motive sunt destule, si difera de la caz la caz: prea strict, prea slab, prea degeaba, etc. Insa la fel de probabil este si ca deja stiti ca nu puteti folosi mai multe antivirusuri in acelasi timp pe motive de conflicte (sau razboaie) si de performante in picaj.

De aceea este mai mult decat musai ca inainte sa instalati un nou antivirus sa il dezinstalati pe cel pe care v-ati hotarat sa il trimiteti la colt. Un simplu uninstall (add/remove programs) nu este de ajuns in cazul acestor softuri, deoarece acestea au obiceiul, enervant de altfel, sa lase oarece amintiri prin registri si nu numai, amintiri care pot impiedica instalarea noului antivirus. De aceea majoritatea companiilor producatoare de software-uri antivirus pun la dispozitia utilizatorilor si uninstallere care sterg orice urma a acestora din PC-uri. In cazul in care aveti nevoie de aceste uninstallere, aruncati un ochi pe colectia de mai jos (se refera la cativa dintre cei mai cunoscuti si folositi antivirusi in prezent).

Kaspersky 1. Kaspersky Antivirus (pe scurt kav) – desi il recomandam tuturor internautilor (la capitolul securitate sta cel mai bine dintre toti antivirusii testati de noi pana acum), poate fi destul de stresant pentru cei care nu au configuratii cat de cat zdravene ale PC-urilor, si asta pentru ca papa ceva (mai multe) resurse.

Download uninstallerul pentru Kaspersky Antivirus.

AVG 2. AVG – probabil cel mai bun dintre antivirusii free. Problema lui este ca lasa foarte multe urme atunci cand te hotarasti sa il schimbi cu un antivirus cu licenta (de cele mai multe ori produs de alta companie).

Download uninstallerul pentru AVG (32-bit).

Download uninstallerul pentru AVG (64-bit).

Panda 3. Panda Security – tinde catre performante din ce in ce mai bune. Ii uram la mai mare desi deocamdata nu a reusit sa ne impresioneze.

Download uninstallerul pentru Panda.

Avast 4. Avast – marea lui performanta este ca vede ca potentiale amenintari programe dintre cele mai comune (cum ar fi messengerul sau winampul), in schimb anumiti virusi & co. reusesc sa scape de vigilenta sa neobosita.

Download uninstallerul pentru Avast.

BitDefender 5. BitDefender – antivirusul marca romaneasca pe care foarte multi il apreciaza (world wide), insa mai are multe de invatat (inclusiv de la Avast).

Download uninstallerul pentru BitDefender (32-bit).

Download uninstallerul pentru BitDefender (64-bit).

Eset 6. Nod32 – consuma foarte putine resurse. Este foarte linistit si nici nu simti ca ai antivirus. La propriu. Adica ori cu ori fara este exact acelasi lucru. Parerea noastra (asta dupa ce am patit-o pe propria piele. Adica, mai exact, propriile PC-uri).

Download uninstaller pentru Nod32.

McAfee 7. McAfee – A avut cele 15 minute de faima. Dupa care a sucombat si nu a mai putut fi resuscitat. Nu spun ca asa se intampla in general, probabil a fost o problema de compatibilitate. Pe care am rezolvat-o cu un antivirus ceva mai vioi.

Download uninstallerul pentru McAfee.

Norton 8. Norton Antivirus – In urma cu ceva ani a oferit cazare unei intregi familii de troieni. Mai nou am inteles ca nu mai primeste chiriasi, dar prima impresie este de obicei cea mai puternica.

Download uninstallerul pentru Norton.

Avira 9. Avira – Uneori, cand ploua torential, o singura umbrela nu iti este de ajuns. Simplu, nu?

Download uninstallerul pentru Avira.

CA 10. CA Internet Security – mai putin folosit prin partile noastre, da din coate sa ajunga in primele randuri. In plus, compania producatoare plateste despagubiri daca antivirusul adoarme in post.  Daca doriti sa scapati de el, probabil stiti dvs. de ce (noi putem doar banui :P).

Download uninstaller-ul pentru CA.

F-Secure 11. F-Secure – are oarece vulnerabilitati pe care nu incearca sa le ascunda, de aceea pretul sau, ceva mai ridicat decat al competitiei, nu se justifica. In plus e si tare galagios.

Download uninstaller pentru F-Secure.

TrendMicro 12. Trend Micro – isi face bine treaba, daca te intereseaza un antivirus doar de suprafata. In plus, trebuie sa ii amintesti sa mai scaneze si computerul din cand in cand, ca nu degeaba l-ai angajat gardian.

Download uninstallerul pentru Trend Micro (PC-cillin).

Va urma.

How to » AntiVirus & Security » Antivirus Uninstallers (clean uninstall)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment