Internet Explorer 8 poate fi dezinstalat in Windows 7 RC

Daca nu te-ai numarat niciodata printre fanii IE, dar a trebuit sa il suporti in PC deoarece Windows-ul nu iti dadea alta optiune, ei bine, a venit vremea nu doar sa il ignori, ci sa il trimiti la plimbare pe bune. Adica sa il dezinstalezi.

Nu stiu daca asta este o consecinta a faptului ca Opera a plans pe la colturile potrivite despre incluzand propriul browser (IE) in sistemele de operare Windows, daca este o decizie indelung chibzuita (sau nu) sau daca este doar o scapare. Insa Windows 7 RC (buit 7048) vine la pachet cu optiunea de a dezinstala Internet Explorer 8 din Windows Features.

1. Intra in ControlPanel->Programs->Programs and Features.
2. In meniul din stanga selecteaza Turn windows features on or off si asteapta pana cand lista se va incarca.
3. Cauta Internet Explorer 8 in lista respectiva, debifeaza-l si click OK; sistemul va cere restart.
4. Dupa restart vor fi configurate cateva setari, apoi va urma inca un restart si gata. Bye-bye IE8.

Deci, daca alte browsere (de ex Firefox, care castiga din ce in ce mai mult teren) iti sunt de ajuns, si nu vrei sa te mai impiedici de IE atunci cand scotocesti prin sistem, mai ai putin de asteptat pana cand (versiunea deja “circula” nestingherita pe torrente).

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment