BMW va utiliza roboți umanoizi pe liniile de producție

BMW pregătește o nouă eră de inovație în producția auto. În colaborare cu compania californiană Figure, BMW va utiliza roboți umanoizi pe liniile de producție de la fabrica din Spartanburg, South Carolina (US).

Cu o înălțime de 167 cm și o greutate de 59 de kilograme, acești roboți autonomi vor merge pe două picioare, vor utiliza mâini cu cinci degete și își vor lua o pauză la fiecare cinci ore pentru a se deplasa către o stație de încărcare unde se vor conecta singuri.

Utilizarea roboților pe liniile de asamblare auto, nu este deloc o noutate. Aceștia sunt prezenți de foarte mulți ani în industria auto, însă acesta este primul moment în care roboți autonomi în formă umană vor face parte din forța de muncă. Cel mai probabil, cu implicații semnificative asupra pieței muncii.

BMW va utiliza roboți umanoizi pe liniile de producție
BMW Figure01 Robot

Roboții umanoizi sunt deja testați în depozite, iar pe viitor se preconizează că vor ajuta în spitale și aziluri. Conform lui Brett Adcock, CEO-ul Figure, putem să vedem roboți umanoizi în lumea reală în următoarele 24 de luni, indicând un progres rapid în acest domeniu tehnologic.

BMW va utiliza roboți umanoizi pe liniile de producție

Acordul de colaborare dintre Figure și BMW conturează o “abordare bazată pe etape” pentru implementarea roboților umanoizi în producția auto. Faza inițială presupune identificarea cazurilor de utilizare pentru acești roboți în producția auto, urmată de implementarea treptată în facilitatea de producție BMW din Spartanburg, South Carolina (US). Parteneriatul va explora, de asemenea, tehnologii avansate, cum ar fi inteligența artificială, controlul roboților, virtualizarea producției și integrarea roboților.

Brett Adcock subliniază că roboții umanoizi de la Figure pot realiza practic orice face un muncitor uman, acoperind astfel lacunele în automatizare acolo unde anumite sarcini rămân dificile. Nu doar BMW va utiliza roboți umanoizi pe liniile de producție. Implementarea roboților umanoizi în aplicații din lumea reală este considerată un pas semnificativ pentru acest domeniu tehnologic, iar despre această oportunitate sunt interesate foarte companii din mai multe industrii.

Președintele și CEO-ul BMW, Robert Engelhorn, recunoaște peisajul în continuă evoluție al producției auto și afirmă că roboții au potențialul de a face productivitatea mai eficientă și de a permite echipei umane să se concentreze asupra transformărilor viitoare.

Producătorii auto, inclusiv BMW, explorează utilizarea tot mai intensivă a roboților pentru a contracara creșterea costurilor cu forța de muncă. Acordurile recente cu sindicatele indică o direcție către pachete de salarizare mai generoase pentru muncitorii umani, făcând automatizarea o opțiune atractivă pentru menținerea eficienței și competitivității. Desigur, în detrimentul forței de muncă umane.

În concluzie, integrarea roboților umanoizi în procesele de producție BMW reprezintă un pas semnificativ în remodelarea industriei auto. Deși poate dura ceva timp până când roboții umanoizi vor înlocui complet muncitorii auto umani, colaborarea dintre Figure și BMW este o dovadă a evoluției continue a automatizării.

Related: Inteligența artificială va duce la dispariția omenirii

Trebuie să ne așteptăm la mai multe dezvoltări notabile pe măsură ce tehnologia avansează în domeniul roboților umanoizi și a inteligenței artificiale generative.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Tech News » BMW va utiliza roboți umanoizi pe liniile de producție
Leave a Comment