CEL.RO – Promovare online.

In primul rand, trebuie sa incep cu blitztech.ro. Un site cu stiri din sfera IT, IT&C, foarte bine realizat. Design curat, usor de navigat, actualizat aproape zilnic si cu o calitate a articolelor impecabila.  Se vede ca la el muncesc niste oameni care mai presus de veniturile rezultate din acel site, pun accent pe calitatea informatiilor. Este ciudat totusi ca au doar 2.500 vizitatori/saptamana (sursa: trafic.ro). Merita mai mult. Eu am site-ul in rss reader de mai bine de un an, si de fiecare data cand am intrat pe blitztech.ro, am gasit ceva interesant. Mai ales, ultimul lor post: Cel.ro sau cum se fura pe net (16-09-2008). 

Cine este cel.ro? Site-ul apartine firmei SC CORSAR GRUP SRL, si se pare ca este unul dintre cele mai mari magazine online IT&C (retailer onlicelne) din Romania, care dupa calculele mele, depaseste 10.000 de vizitatori la zi. Au o gama foarte variata de produse. De la retelistica si software, pana la componente pc si  birotica. Mai nou, CEL.ro, vor sa-si mareasca “sfera de activitate online”, prin infiintarea unui “portal de stiri” (stiri.cel.ro) IT, IT&C. Ar fi un mare avantaj pentru un magazin online, daca si-ar construi un blog de IT News. Un blog de stiri IT, ar avea targetul ideal de vizitatori, pentru un magazin online de IT. Corect, nu? In plus, este si foarte usor de construit si de optimizat (SEO). Ei…cam la asta s-au gandit si cei de la cel.ro, numai ca sunt destule bloguri care furnizeaza zilnic stiri din acest domeniu…si cei mai ok in opinia cel.ro, sunt chiar blitztech.ro.

Politica de promovare / optimizare SE a cel.ro, este cat se poate de simpla si de ieftina. De ce sa plateasca doi, trei editori, care sa culeaga date, sa editeze un articol si sa dea un “publish” pe un blog? Se instaleaza un WordPress pe un subdomeniu al cel.ro (stiri.cel.ro, a fost alegerea lor), se pune o tema grafica la plezneala,  si se fura contentul de pe bloguri de stiri IT. Nice, nu? Blitztech.ro este doar un exemplu, care ar putea continua cu Pcnews.ro, IT Portal, ROL.ro, s.a.m.d. Aceasta “cultura de promovare” a cel.ro, dateaza din 2006. La acea vreme, copiau content de pe alte bloguri. Gen: victorkapra.com. Intre timp, si-au sters blogul si l-au relansat in forta in a doua jumatate a lunii februarie 2008, pe munca editorilor de la blitztech.ro.

Va invit sa cititi in continuare, articolul de pe blitztech.ro : Cel.ro sau cum se fura pe net

Trista politica de promovare a unui retailer online, cu o traditie de 4 ani in domeniu. Numai asta o fi cheia succesului in Romania?

How to » Internet » CEL.RO – Promovare online.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment