Cum putem bloca afisarea automata a imaginilor in Gmail

In prezent, aproape toate serviciile de email blocheaza in mod default afisarea automata a imaginilor si a datelor accesibile prin intermediul unor servere third-party atunci cand mail-urile care le contin sunt accesate pe site-urile serviciilor respective (sau prin intermediul unor clienti de email). Motivul folosirii acestei politici este pentru respectarea intimitatii utilizatorilor, avand in vedere ca afisarea automata a imaginilor continute de servere terte poate duce la relatarea accidentala de informatii despre acestia.

Pana recent, serviciul de email al Goole, Gmail, afisa mesajul Images are not displayed pentru mailurile care contineau imagini, acestea fiind afisate doar daca utilizatorii doreau acest lucru (Display images below). De asemenea, utilizatorii aveau si optiunea de a adauga contacte in whitelist pentru ca emailurile primite pe viitor de la acestia sa afiseze automat imaginile continute.

gmail-images-not-displayed

Saptamana trecuta insa, Google a anuntat ca nu mai este necesara autoblocarea afisarii de imagini in serviciul Gmail, datorila implementarii unei tehnologii proxy care va permite afisarea acestora direct de pe serverele Google (ceea ce inlatura practic riscul de dezvaluire accidentala de informatii). Cu toate acestea, cel mai probabil sunt si utilizatori care ar dori totusi sa pastreze optiunea de autoblocare in ceea ce priveste afisarea imaginilor continute in mailuri, avand in vedere ca exista riscul ca mailurile sa se incarce mai greu.

Cum blocam afisarea automata a imaginilor in Gmail?

Din fericire, utilizatorii au posibilitatea de a reactiva autoblocarea afisarii imaginilor in Gmail prin intermediul optiunii Ask before displaying external images, accesibila in Settings > General. Utilizatorii care aveau deja activata optiunea Ask before displaying external content inainte de aceasta noua modificare facuta de Google, au activata in mod default si optiunea de autoblocare a afisarii imaginilor.

block-images-on-gmail

Nota: Noul feature (care afiseaza automat imaginile din Gmail) este momentan implementat progresiv (in stadii) pentru versiunea desktop a serviciului de email. Versiunea mobila a Gmail va primi acest update la inceputul anului 2014.

STEALTH SETTINGS – How to block automatic display of images in Gmail

Leave a Comment