Cum putem boota Windows 8 RTM direct in Desktop-ul clasic

Fata de sistemele de operare Windows anterioare, Windows 8 nu mai booteaza direct in desktop, ci in locul acestuia este afisat noul Start Screen. Desi pentru entuziastii interfetei Metro aceasta noutate poate fi bine venita, sunt destui utilizatori care si-ar dori ca Windows 8 sa fie ceva mai clasic, si care prefera sa fie intampinati de Desktop atunci cand deschid computerul si nu de Start Screen.

start-screen

Daca va numarati printre acestia din urma, cel mai probabil veti dori sa sariti peste Start Screen, iar sistemul sa afiseze direct Desktop-ul atunci cand booteaza.

Skip Metro Suite este un nou tool gratuit care permite utilizatorilor Windows 8 RTM sa dezactiveze anumite feature-uri Metro ale sistemului. Folosind Skip Metro Suite, puteti dezactiva afisarea automata a Start Screen-ului imediat dupa bootarea sistemului. Nu trebuie decat sa instalati aplicatia, sa o rulati, si sa bifati optiunea Skip Start Screen (Automatically switch to Classic Desktop after logon).

skip-metro-suite

De asemenea, folosind Skip Metro Suite puteti dezactiva atat Switcher-ul cat si meniul Charms.

Nota: Aplicatia nu a fost testata pe Windows 8 Developer Preview.

Credit @winaero.com

STEALTH SETTINGS – How to boot Windows 8 RTM directly to Classic Desktop

Cum putem boota Windows 8 RTM direct in Desktop-ul clasic

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment