Cum sa recuperam postarile nesalvate atunci cand ne “crapa” Windows Live Writer-ul

Daca v-ati obisnuit ca Windows Live Writer-ul sa autosalveze posturile pe care le scrieti la fiecare cateva minute (in functie de setarile fiecarui user), iar de curand v-ati hotarat sa va reprofilati pe Windows Live Writer 4 Beta, cu siguranta printre primele lucruri pe care le-ati observat la acesta este lipsa totala a optiunii de auto-salvare.

auto-save

Total aiurea (parerea mea personala este ca WLW 4 beta este total aiurea, in ciuda unor caracteristici noi care iau “ochii” la prima vedere, in primul rand pentru ca m-am obisnuit sa am totul la indemana si sa nu caut printre taburi diversele functii – desi banuiesc ca as putea sa ma obisnuiesc la un moment dat – si in al doilea rand aspectul neinspirat, asemanator cu Word-ul). Adica, daca nu v-a dat prin cap sa va salvati manual postul la fiecare 5 minute sa zicem, iar WLW-ul se decide ca e vremea unui mic crash, s-a cam dus munca voastra… Sau cel putin asta o sa credeti in momentul respectiv. Pentru ca, desi Microsoftul a subestimat importanta autosalvarii articolelor in curs de compunere, se pare ca s-a gandit totusi si la scenari mai putin fericite (care implica cel putin un “crash” mic) si a dotat WLW-ul cu alta caracteristica “salvatoare” care permite userilor sa recupereze articolele nesalvate atunci cand acesta nu este inchis in mod corespunzator sau cand “crapa”. Adica, imediat dupa eroare/crash sau ce-o mai fi, cand deschideti Windows Live Writer 4 va aparea urmatorul dialog:

wlw4_recovery

Dati click pe Recover changes now (recomanded) si toata munca voastra va fi salvata.

Windows Live Writer 3 nu este dotat cu o astfel de caracteristica, dar nu veti avea nici o problema daca folositi autosave-ul. Daca nu il folositi (why?) atunci mai aveti o sansa ca, in cazul unui crash, sa va recuperati posturile nesalvate din folderul C:Users[user]AppDataLocalTempWindowsLiveWriter-429641856 (retineti ca numarul din numele acestui folder difera de la sistem la sistem). Cautati printre subfolderele continute fisierul index.htm, fisier unde sunt stocate temporar toate posturile nesalvate din Windows Live Writer (sansele de recuperare sunt de 99,5%).

index-htm

Iar dupa ce va recuperati posturile, poate va vine si ideea sa activati autosave-ul (de recomandat sa il setati sa autosalveze la fiecare 1 minut).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Program de reparat hard disk-ul - Recover Lost Partition (Rebuild Master Boot Record & Partition Table)

Next Article

Microsoft Security Essentials v2.0.0375.0 Beta [Download & Installation Anti-Virus]

Users searching for:

windows 10 crapat, 임시저장되지않는이유, можно ли в фейсбук восстановить несохраненные сообщения., cum recuperez date nesalvate in excel,