Cum setam un cont de Gmail pe Opera. [Mail / Browser]

Desi nu este cel mai popular Internet Browser, Opera se bucura de foarte multi fani. Este cel mai sigur Internet Browser la capitolul securitate, iar la functionalitati, fara sa luam in calcul add-ons si plugins, depaseste Mozilla Firefox.
Pe langa posibilitatea de a tine un mic notes, de a urmari fluxuri RSS, chat (IRC), Newsgroup,  Opera are integrat si un sistem de e-mail ce permite conexiune POP la un mail server. Practic puteti folosi Opera in loc de Office Outlook.

Pe Opera se pot seta toate adresele de e-mail care permit conexiune POP3. Ne oprim la Gmail (poate cel mai folosit serviciu de e-mail) si incercam sa vedem cum ne putem seta contul de Gmail pe Opera, astfel incat sa putem receptiona si expedia mesaje via e-mail.

1. Mergeti in bara de servicii a Opera -> Tools -> Mail and Chat Accounts… & Yes (daca nu mai aveti ceva setat).

step-1

2. In New Account Wizard, selectati E-mail, apoi apasati butonul Next.

step-2

3. Dupa ce apasati butonul “Next” trebuie sa introduceti numele dvs. si adresa de e-mail completa. La “Organization” nu este obligatoriu de completat. Next.

step-3

4. Mergeti in contul de Gmail -> Setari -> tab-ul Redirectionare si POP/IMAP -> algeti o optiune de activare POP si actiunea cand mesajele sunt accesate cu POP. De preferat este ca mesajele sa ramana arhivate in contul de Gmail. Click pe imaginea de mai jos:

step-4Click pe butonul de jos: Salvati modificarile

5. Va intoarceti in setarile de le Opera si continuati de la pasul 3. Introduceti adresa de e-mail, parola, bifati in dreptul Regular e-mail (POP) apoi apasati butonul Finish.
Contul de Gmail a fost setat.

finish

By default, mesajele expediate din Opera vor avea o semnatura a browserului cu o reclama la serviciul de Opera Mail. :

Using Opera’s revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/mail/

Pentru a schimba semnatura mesajelor expediate de pe Opera, mergeti in Tools -> Mail and Chat Accounts -> selectati adresa pentru care doriti sa modificati semnatura, si apasati butonul “Edit”.

opera-manage-accounts

Mergeti in tab-ul “Outgoing” si editati semnatura (Signature) dvs. apoi apasati OK.

opera-signature

Daca ati citit acest tutorial pana la capat si nu v-ati apucat sa faceti setarile, este bine sa incepeti cu punctul 4. Ordinea : 4, 1, 2, 3, 5 …

Va multumesc ca imi intelegeti lenea de a inlocui punctele in tutorial :)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

How to » Internet » Opera » Cum setam un cont de Gmail pe Opera. [Mail / Browser]

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR