Download Windows 7 System Transparency

Unul dintre marile atuuri ale sistemului de operare Windows 7 este look-ul transparent ale acestuia, look care atrage chiar si userii care pastreaza o atitudine rezervata vis-a-vis de acesta din cauza resurselor pe care le “inghite”. Fanii declarati ai transparentei sunt intalniti majoritar printre randurile celor care nu dau prea mare importanta performantei sistemului lor de operare sau care in mod expres s-au dotat cu o configuratie teapana, pentru a fi siguri ca performanta PC-ului nu este afectata de efectele vizuale folosite – in unele cazuri chiar in exces. Pentru satisfacerea nevoilor artistice ale multor utilizatori de Windows au aparut in ultimii ani destule programe/aplicatii care ofera, in schimbul unei portii bunicele de resurse, transparenta dorita: Taskbar, Start Menu, Windows Explorer, browsere etc. Toate odata sau nimic. De fapt majoritatea programelor de acest gen (nu includ aici si programele de customizare platite) nu cunosc termenul de optiuni de customizare, aplicand transparenta intregului sistem de operare.

System Transparency este o aplicatie freeware pentru Windows 7 care te ajuta sa dai sistemului tau transparenta pe “bucati” (este recomandat utilizatorilor care folosesc configuratii ce nu permit activarea interfatei Aero sau celor care folosesc Windows 7 Basic/Windows 7 Starter).

sys_transparency sth-transparent

Cu ajutorul acestui program poti aplica transparenta mult dorita ferestrelor de Explorer (foldere), meniurilor de click-dreapta sau popup-urilor, Start Menu, Taskbar, Sticky Notes, Desktop & Icon-uri, browserelor (momentan suporta doar Firefox, Chrome si Internet Explorer) si Windows Media Player-ului (transparenta va fi aplicata doar zonelor selectate de tine). In plus, System Transparency consuma incredibil de putine resurse, putand fi folosit ca alternativa la interfata Aero pe care majoritatea o dezactiveaza pentru a creste performanta sistemului de operare.

  • Pentru a deschide System Transparency dati click dreapta pe icon-ul din systray si selectati Setup and Info din meniu.
  • setup-ST

  • Pentru a dezactiva System Transparency (undo changes) dati click pe Restart Explorer.
  • hide-sm-image

Download System Transparency @sevenforums.com

Credit Prisoner @sevenforums.com

Note:

  • Se recomanda dezactivarea Aero inainte de folosirea acestei aplicatii.
  • System Transparency nu necesita instalare.

Download Windows 7 System Transparency

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment