The color scheme has been changed to Windows Vista Basic

“The color scheme has been changed to Basic” este un mesaj care va instinteaza ca softul deschis de dvs. este incompatibil cu vizual Windows Aero. Mai exact, Windows-ul si-a schimbat in mod automat schema de culoare Windows Aero in Windows Vista Basic. O alta cauza care poate duce la aceasta schimbare este memoria (RAM) insuficienta sau lipsa unui video card capabil sa suplimenteze memoria. Dupa ce este inchisa aplicatia care a declansat aceasta schimbare, Windows va reveni in mod automat la schema de culoare Vista Aero.

Mesajul : The color scheme has been changed to Windows Vista Basic. A running program isn`t compatible with certain visual elements of Windows. apare intr-o fereastra “info” in partea dreapta a “taskbar

Change color scheme

Daca folositi aplicatii mari care cer multa memorie RAM, trecerea automata de la Vista Aero la Vista Basic reprezinta un avantaj. Este cunoscut faptul ca style-ul Aero consuma mult mai mult RAM decat Vista Basic.

In situatia mea, schimbarea automata de style este binevenita.  Cand deschideam Macromedia Fireworks aceasta trecere de la Aero la Basic era facuta automat, insa cand deschideam alte aplicatii mari gen Adobe Photoshop CS3, se pastra style-ul Vista Aero. Pentru un laptop cu 2GB RAM fara placa video, Vista Aero & Photoshop CS3 plus alte aplicatii deschise simultan, este o povara. O solutie de salvare a memoriei ar fi sa conditionez Windows-ul, ca atunci cand este lansata aplicatia Photoshop CS3, sa-si schimbe automat style-ul in Vista Basic.  Cum putem face acest lucru?

Cum putem determina o aplicatie sa schimbe style-ul Windows Vista Aero in Windows Vista Basic la lansare?

Pasul 1. Mergem in folderul in care este instalata aplicatia si cautam executabilul. In cazul Adobe Photoshop CS3, in C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop CS3 gasim Photoshop.exe. Click-dreapta pe Photoshop.exe, iar din meniul care se deschide selectam “Properties”.

Pasul 2. Din caseta “Photoshop.exe Properties”, click pe tab-ul “Comatibility”. Din meniul “Settings” bifam casuta din dreptul “Disable desktop composition”. Apply & OK.

Disable Vista Aero for Adobe Photoshop CS3

Atunci cand se va lansa aplicatia Adobe Photosop, Windows va trece automat din Vista Aero in Vista Basic, salvand astfel cativa MB de RAM.

The color scheme has been changed to Windows Vista Basic

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.