Cum sa dezactivezi Windows Browser Choice in Windows 7

Dupa cum anuntam , Microsoftul a drumul pe 1 martie a.c. update-ului care “aduce” Windows Browser Choice pe micile sau marile monitoare ale PC-urilor cu instalat. Chiar daca ideea nu este tocmai rea (poate doar putin absurda, din punctul meu de vedere, cu accent pe “meu”) pentru cei care vor achizitiona Windows 7 in viitorul apropiat – sau mai putin apropiat,  pentru cei care deja au achizitionat si instalat acest OS  si au optat pentru folosirea Internet Explorer ca browser principal poate fi destul de iritant sa fie pusi in situatia de a alege din nou browserul pe care doresc sa-l foloseasca.

browser_choice

  • If your computer is running Windows 7, the Browser Choice update removes Internet Explorer from a pinned location on the Start menu and in the taskbar.
  • If you do not set Internet Explorer as your default Web browser, the Browser Choice update does not make any changes to your computer.

Asadar, in cazul in care te numeri printre posesorii sistemului de operare Windows 7 si esti sigur (:P) ca nu doresti sa iti schimbi browserul (care te-a slujit cu credinta – sau fara, depinde de situatie – atata vreme), atunci poti dezactiva Windows Browser Choice pentru ca acesta sa nu tulbure linistea alesului tau. :)

Dezactiveaza Windows Browser choice cu  ajutorul registrilor.

Operatia este una destul de simpla, mai ales daca esti obisnuit sa te joci cu registrii sistemului tau (din diverse motive):

  • deschide Registry Editor (tasteaza regedit in Search programs and files in Start Menu si dati Enter) apoi urmati calea HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareBrowserChoice
  • in panoul din dreapta creati intrarea (DWORD) Enable si dati-i valoarea 0 (unde 0 = disable; in cazul in care ulterior va razganditi, puteti modifica valoarea intrarii respective in 1, unde 1 = enable, sau puteti sterge acest registru)
  • apoi inchideti editorul de registri.

Windows Browser Choice nu va va mai deranja (decat daca ii veti permite :P)

Nota: Windows Browser Choice este prezent ca update important pt Wndows 7 si instalarea acestuia este ireversibila.

Cum sa dezactivezi Windows Browser Choice in Windows 7

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment