Microsoft a trimis flori la funeraliile IE6 (post cu paranteze)

Desi Microsoftul a promis in urma cu ceva ani buni sa ocroteasca si sa se ingrijeasca de toate gaurile, bresele, vulnerabilitatile si alte asemeni “accidentari” (frecvente, de altfel)* ale web-browserului pana-de-curand-cel-mai-popular – Internet Explorer 6 (de cateva luni i-a luat fata junele IE8)* pana in aprilie 2014 (daca numarati pe degetele de la o mana va mai ramane un deget liber…)*, din cauza deciziei luate (justificata dn toate punctele de vedere – cine naiba mai foloseste IE6?? De reiese ca mult prea multi…)* de unele companii extrem de nesemnificative (a auzit cineva de Google??? Ce – Doamne iarta-ma – mai e si aia?)* si comunitati online relativ restranse, detinute de respectivele companii nesemnificative (YouTube – tiz cu un vecin de-al meu colorat, din intersectie…)* de a anunta incetarea suportului pentru IE6, acesta si-a dat obstescul sfarsit la inceputul acestei saptamani, mai exact pe 1 martie 2010 (oh! a venit primavara! vrei un martisor? DANG!!! Mori ma!  – La multi ani!)*, urmand ca moartea sa sa devina oficiala peste vreo 4 ani.

Internet Explorer 6 died on March 1, 2010, in Mountain View, Calif., after a family rival removed it from life support. The simultaneously beloved and detested Web browser was nearly 8.5 years old. [blog.seattlepi.com]

Cativa fani de prin tara de bastina a batranelului de 8.5 ani (si pisicile traiesc mai mult…)* s-au gandit sa ii ofere acestuia o petrecere de adio (altfel de ce ai sarbatori moartea cuiva intr-un bar – si ai da si premii??)* – denumita si funeralii pentru ochii lumii – facand un apel catre userii IE6 sa trimita flori in chip de condoleante. Ceea ce s-a si intamplat:

ie6death1 ie6death2

Thanks for the good times IE6, see you all @ MIX when we show a little piece of IE Heaven.

The Internet Explorer Team @ Microsoft

(S-a confirmat in aceeasi zi ca florile au fost trimise intr-adevar de catre Microsoft)*.

Pentru cei interesati a fost lansat si un site – graitor prin insusi numele de domeniu, IE6funeral.com – unde fanii din intreaga lume isi pot exprima sincerele regrete (ii excludem de aici pe cei care trebuiau sa munceasca in plus pentru ca un site, o aplicatie, un script etc. sa fie compatibila si cu decedatul)* + restul.

Cu toate acestea, IE6 va fi tinut conectat la aparate pana la data oficiala iar momentan inca este (mai mult din motive obiective)* al-doilea-cel-mai-popular web-browser din lume.

Note:

  • In ciuda parerilor impartite noi chiar le recomandam vizitatorilor nostri sa renunte in a folosi IE6 (incercati ViolaWWW sau Mosaic daca va plac antichitatile)
  • Asterix-ul din coada parantezelor nu ofera note explicative. Functia sa este pur-ornamentala.

Microsoft a trimis flori la funeraliile IE6 (post cu paranteze)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment