Cum sa convertim fisierele .flac (audio) in fisiere .mp3 [Windows only]

Recent am fost intrebat de o cunostinta daca stiu vreun program care sa il ajute sa converteasca fisiere audio .flac in fisiere .mp3. Avand in vedere ca solutia se afla la indemana tuturor, sub forma unor aplicatii arhi-cunoscute si folosite intensiv de majoritatea utilizatorilor Windows – si anume Winamp-ul (pentru primul pas) si iTunes (pentru pasul doi) – si pentru ca in mod cert sunt destui care prefera mp3-urile in locul flac-urilor (mare parte din utilizatorii Windows habar nu au ca fisierele .flac sunt fisiere audio) m-am gandit sa scriu urmatorul tutorial care sa vina in ajutor celor aflati in sistuatia cunostintei de care pomeneam mai sus.

Cum sa convertiti fisierele . flac in fisiere .mp3

In primul rand trebuie sa downloadati si sa instalati Winamp-ul si iTunes. Apoi urmati cei doi pasi de mai jos:

1. Convertiti fisierele .flac in fisiere .wav folosind Winampul

  • deschideti Winamp-ul si deschideti Preferences (daca folositi skin-ul Modern dati click pe Options si selectati Preferences din meniu; daca folositi skin-ul Classic, folositi combinatia de taste Ctrl+P), selectati Output (listat sub Plug-ins) apoi selectati Nullsoft Disk Writer si dati click pe Configure.
wmp_pref wmp_disk_writer
  • selectati directorul/folderul in care vor fi salvate fisierele .wav (folderul default va fi in C:Users[user-name]Music, unde [user-name] este numele userului dvs.) apoi dati click pe OK si inchideti fereastra de Preferences. In Winamp dati click pe Add Files apoi navigati catre folderul unde aveti fisierele .flac, selectati-le si dati click pe Open, apoi deti click pe butonul Play. Fisierele .flac vor fi convertite in fisiere .wav.
nullsoft_config add_files
  • verificati daca fisierele .wav sunt in folderul ales de dvs apoi mergeti din nou in Preferences –>Output si selectati Nullsoft DirectSound Output (altfel fisierele pe care veti dori sa le ascultati cu Winampul vor fi convertite in .wav).
flac-to-wav directsound-output

2. Convertiti fisierele .wav in fisiere .mp3

deschideti iTunes apoi deschideti Properties (Edit->Properties). In ferestra deschisa (tab-ul General) dati click pe Import Settings.

itunes_pref import_settings
  • in Import Settings selectati MP3 Converter (sub meniul Import Using) apoi alegeti calitatea pentru fisierele .mp3 (este recomandat sa alegeti Highest Quality 192 kbps sau alegeti Custom si setati-le pentru 320 kbps – calitatea cea mai inalta).
mp3_encoder quality_set
  • in fereastra principala iTunes dati clik pe File si selectati Add file to Library. Navigati catre folderul care contine fisierele .wav si selectati-le pe toate apoi dati Open. Selectati din nou fisierele .wav in Library in iTunes, apoi dati click-dreapta si selectati Create MP3 Version din meniul afisat. Fisierle .mp3 create vor fi stocate in folderul C:Users[user-name]MusiciTunesiTunes MediaMusicArtistAlbum (unde [user-name] este numele userului dvs.)
create-mp3 converting_to_mp3

Nota: Recomandam stergerea fisierelor .wav dupa ce acestea au fost convertite in fisiere .mp3, deoarece acestea pot ocupa un spatiu destul de mare pe hdd (in functie de numarul si marimea fisierelor).

Cum sa convertim fisierele .flac (audio) in fisiere .mp3 [Windows only]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment