Fix HDD Error / You need to format the disk in drive H before you can use it

Aceasta este una dintre cele mai grave erori care pot aparea la un hard disk extern sau la oricare alta unitate de stocare dateYou need to format the disk in drive :H before you can use it.
Practic aceasta erore nu ne lasa sa mai accesam datele stocate hard disk, poze, filme, aplicatii, documente, muzica sau orice altceva ce mai este stocat pe disk-ul respectiv. Singurele optiuni normale sunt “Format disk” – adica pierderea in totalitate a datelor stocate pe hard-ul extern, sau “Cancel” – insa aceasta optiune nu prea ne incanta, pentru ca tot nu putem accesa drive-ul hdd-ului.

Screenshot 2015-05-07 22.41.50

Fac acest tutorial de data recovery in urma unei experiente personale. In scenariul meu a fost vorba de un hard disk extern Toshiba de un 1 TB pe care l-am folosit atat pe Mac OS X cat si pe un laptop Windows. Se pare ca daca este formatat NTFS, iar hard disk-ul este conectat cand la OS X cand la Windows, exista sansa ca la un moment dat Mac-ul sa nu il mai vada deloc, iar pe Windows sa apara “surpriza” de mai sus.

Cum putem recupera datele de pe un hard disk extern, stick / flash drive sau card de memorie in cazul erorii ” You need to format the disk in drive :H before you can use it”

In primul rand trebuie sa stiti ca o solutie 100% safe nu exista, insa cu ajutorul unui program de recuperare date, acest lucru este posibil. Conditia este ca in momentl un care apare mesajul ” You need to format the disk in drive :H before you can use it” sa nu faceti click pe optiunea “Format disk“.

In cazul meu, de mare ajutor mi-a fost aplicatia-tool Data Recovery Wizard Professional 8.5. Desi costa aproape 67 $, daca aveti date importante de recuperat, investitia se merita. Pentru mine s-a meritat. Si acesta nu este un tutorial in care sa fiu platit de EaseUS. Pur si simplu a fost prima data cand am gasit o solutie sa-mi recuperez in totalitate datele de pe un hard disk cu erori.

Pasii pe care trebuie sa-i utilizati sunt foarte simplii. Instalati aplicatia Data Recovery Wizard Professional, conectati hard disk-ul extern la PC, iar cand apare mesajul “You need to format the disk in drive :H before you can use it”, faceti click pe butonul “Cancel“. Deschideti aplicatia Data Recovery Wizard Professional, selectati hard disk-ul de pe care doriti sa recuperati datele si porniti procesul de scanare. Acest proces poate dura de la cateva minute pana la cateva zeci de ore, in functie de volumul de date stocate pe hard. La finalul scanarii undeva in partea stanga a aplicatiei or sa apara folderele si fisierele recuperate pe care le puteti selecta si exporta apoi pe un alt hard disk. Succes! :)

EaseUS Data Recovery Software ofera suport pentru sistemele de operare Windows, OS X, iOS si Android. Exista si o varianta gratuita a aplicatiei, insa aceasta va limiteaza la 2GB, volumul fisierelor recuperate.

Fix HDD Error / You need to format the disk in drive H before you can use it

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment