Kaspersky AntiVirus pentru Games (Gaming Profile)

Suntem convinsi ca nu toti utilizatorii care isi instaleaza un antivirus sau un firewall nu sunt interesati de setarile avansate ale acestor software-uri de securitate. Majoritatea se limiteaza doar la setarile default, dar aceste setari nu sunt optime pentru toate situatiile. De exemplu un user care viziteaza site-uri de torrente, file hosting, foloseste DC++, oDC sau LAN Sharing-ul, va avea nevoie sa seteze un nivel de protectie mai exigent. Un utilizator care nu are deschisa nicio aplicatie cu conexiune la Internet sau la un hdd extern / memory stick, dar are deschise programe sau jocuri care cer foarte multe resurse, acesta poate opri antivirusul pentru un timp. Ar da o bula de oxigen memoriei si procesorului.
Kaspersky Antivirus este unul dintre cei mai buni antivirusi, dar trebuie sa recunoastem ca cere si resurse de sistem. Mai ales cand este setat un nivel de protectie ridicat. Scanare pachete de instalare, scanare arhive, scanare fisiere la accesare, scanare porturi speciale si SSL, etc setari care solicita memoria RAM si procesorul (CPU).

Utilizatorii care folosesc Kaspersky Anti-Virus (9.0.0.736) au posibilitatea sa seteze software-ul antivirus pe modul “Gaming“. In acest mod, antivirusul nu va mai deranja utilizatorul cu update-uri si nici nu va mai potni procesul de scanare. Daca era programata o scanare in timp ce acest mod este activat, ea se va amana pana la  iesirea din Gaming mode. In plus toate actiunie de detectare virus vor trece pe mod automat. Kaspersky AV nu va mai intreba utilizatorul despre actiunea la detectare. Va sterge sau va pune in carantina automat fisierele suspecte.

Activate Gaming Profile in Kaspersky Anti-Virus.

1. Faceti dublu-click pe iconita Kaspersky din coltul din dreapta jos. In interfata care se deschide, mergem in coltul din dreapta-sus si facem click pe Settings.

Kaspersky Settings

2. In meniul din partea stanga (jos) facem click pe Gaming Profile si bifam casuta din dreptul Enable Gaming Profile.

Gaming Profile - Kaspersky Anti-Virus

Apply & OK.

Aceasta este o metoda de… “DND” pentru Anti-Virus in timp ce va jucati. Pentru o buna “optimizare” a sistemului, cea mai buna metoda este dezactivarea totala a antivirusul cat timp va jucati. Asta daca nu va jucati online si nu transferati fisiere care pot aduce virusi pe calculatorul dvs.

How to » AntiVirus & Security » Kaspersky AntiVirus pentru Games (Gaming Profile)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment