Windows Vista Security Software (ANTIVIRUS)

In urma cu mai bine de o luna, ramasesem fara licenta la Kaspersky si m-am gandit sa instalez temporar un antivirus free. Am instalat o versiune trial de Avast!, si am avut surpriza sa constat ca nu toate modulele antivirusului, ruleaza la parametrii normali pe Windows Vista. (Home Premium).

Microsoft, recomanda o lista de 13 producatori, care au solutii de securitate compatibile pe sistemele de operare Windows Vista :

1. Kaspersky (Kaspersky Internet Security 2009 & Kaspersky Anti-Virus 2009) .

kaspersky-kis-kav

Personal, folosesc Kaspersky de cativa ani si sunt foarte multumit de el. Am cumparat licenta pentru KAV 2009, dar din cate am observat este mai slab la securitate decat versiunile anterioare si cu toate astea, consuma mult mai multe resurse. E bine totusi ca pot sa rulez KAV 7 cu licenta de KAV 2009 :)

Kaspersky pentru Windows Vista – click.

2. CA. – Ofera solutii complete de protectie anti-virus, anti-spam, anti-spyware, protectie date si office, firewall si are o oferta speciala pentru clientii Microsoft.

CA - Anti-Virus, Firewall, Internet Security

Pana sa-mi spuna Microsoftul, nu am mai auzit de el. Vizitati http://shop.ca.com/ pentru detalii.

3. BITDEFENDER – Un antivirus destul de raspandit in Romania, dar care in varianta free (moka) nu este compatabil pe Windows Vista. (Windows 98/NT-SP6/Me/2000/XP IE 4.0(+)) .

bitdefender

Nu am amintiri foarte placute cu acest antivirus. Imi aduc aminte ca l-am primit “gratuit” acum cativa ani, cand am cumparat un sistem Davio (parca Altex, era cu astea…). Consuma extrem de multe resurse (mai ales ca aveam 256 RAM) si la protectie era cam firav.

Am vizitat pagina oficiala a Bitdefender si m-a bufnit rasul cand am vazut ce “intro” si-au tras oamenii pe header :

Vă MULŢUMESC pentru că m-aţi făcut mândru că sunt român. Îmi creşte inima când văd că BitDefender este Nr. 1 în lume. Este o mândrie să auzi că acest produs câştigă premii după premii, pe marile pieţe de IT.

Bine. Premii: Carti de colorat si acadele, pentru momentele in care blocheaza sistemul de operare. Sarbatori Fericite!

4. F-Secure . Ca si Kaspersky, este distribuit in doua versiuni : F-Secure Internet Security 2008 (include firewall) si F-Secure Anti-Virus 2008, iar pentru clientii Microsoft, promite un discount destul de generos. 40% pentru ambele variante.

F-SECURE

Special Offer for Microsoft Customers: 40% Discount on F-Secure Anti-Virus 2008 or F-Secure Internet Security 2008

In Romania, nu prea s-au auzit multe despre F-Secure, el fiind raspandit mai mult in Franta, Germania, Japonia, UK, Slovenia si Suedia. Pagina oficiala a F-Secure : http://www.f-secure.com/

5. AVG. Anti-Virus, Anti-Spyware, Anti-Spam, Web Protection & Firewall. Nu are nevoie de prea multe comentarii. Este un antivirus cu foarte multi fani si se pare ca vechile distributii free sunt destul de suficiente / eficiente pentru multi utilizatori.

AVG

Din cate vad pe site-ul oficial al AVG, versiunea free a fost retrasa, in schimb a ramas disponibil in trial 30 zile. Utilizatorii de Windows Vista, au la dispozitie doua variante de AVG. AVG Internet Security si AVG Anti-Virus – click aici.

6. Symantec sau Norton Nightmare . De regula, vine odata cu sistemele care au Windows Vista preinstalat si este primul soft pe care orice utilizator trecut de nivelul “ce este ala CPU?!”, il dezinstaleaza.

symantec

“Protect your PC from viruses, hackers and privacy threats.” . Pentru clientii Microsoft, ofera un trial de 90 de zile.

*septembrie 2006 / Stealth Settings –

7. McAfee. McAfee® VirusScan® Plus : 3-in-1 essential PC protection.

McAfee_F

Ofera solutii complete impotriva virusilor, spyware si hackerilor. 90 de zile, trial si discount pentru clientii Microsoft. click aici, pentru detalii.

8. ZoneAlarm, promite sa castige teren in randul utilizatorilor din Romania. Aud din ce in ce mai des despre acest antivirus si numai de bine.

zonealarm_f

Award winning PC Protection, Antivirus, Firewall, Anti-Spyware, Identity Protection, Anti-Spam, etc. Distribuit in doua variante, pentru Windows Vista: ZoneAlarm® Internet Security Suite si ZoneAlarm® Antivirus. click aici.

9. Trend Micro – Trend Micro Products Are Windows Vista Certified.

trendmicro

Distribuit in special pe pietele din US, Canada si Europa, spre inteligenta mea, nu am mai auzit de el decat foarte vag, desi produsul pare a fi destul de complet. Daca doriti detalii despre acest antivirus, vizitati pagina oficiala a Trend Micro.

10. K7 Computing. Antivirus, Anti-Spam, Anti-Spyware, Firewall, Privacy, System Monitor.

k7virus

Cred ca este aproape inexistent pe piata din Romania. Antivirusul K7 Computing, are totusi multi fani din Japonia, peste 5 milioane de utilizatori. Super oferta pentru clientii Microsoft, la achizitionarea pachetelor K7 TotalSecurity 9.0 si K7 Antivirus 7.0 .

11. Vision Power – Un antivirus recomandat de Microsoft, clientilor din intreaga lume (inclusiv din Romania).

vision_power

ok. Versiunea in limba engleza (/en) nu poate fi accesata. “The connection to the server was reset while the page was loading“ iar pentru mai multe detalii despre Vision Power, trebuie sa aveti imaginatie. http://www.vpower.co.kr/

12. Quick Heal. 3 in 1. AntiVirus, AntiSpyware si Firewal.

qhms_F

Compatibil pe toate distributiile de Microsoft Windows, * (Windows 95/Windows 98SE/Windows ME, Windows NT 4.0 Server/Workstation, Windows 2000 Professional/Server/Advanced Server,Windows XP Home/Professional, Windows XP 64-bit, Windows 2003 Enterprise/Standard, Windows 2003 64-bit, Windows Vista Ultimate/Home Premium/Home Basic/Business/Enterprise, Windows Vista 64-bit). Detalii despre Quick Heal / Microsoft, gasiti la adresa : http://www.quickheal.co.in/microsoft.asp. Se pare ca antivirusul este lider pe piata din India.

13. Windows Live OneCare.

wlive-v1_onecare_v_rgbgif

Este primul produs Microsoft care contine antivirus, anti-spyware si firewall. Windows Live OneCare, este la baza un produs de mentenanta PC, oferind solutii safe de backup, printer sharing, multi-pc management si online ID protection. Detalii pe onecare.live.com/.

How to » AntiVirus & Security » Windows Vista Security Software (ANTIVIRUS)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Windows Vista Security Software (ANTIVIRUS)”

Leave a Comment