Microsoft Security Essentials a pierdut certificarea AV-Test dupa ce a picat testul pentru securitate

Desi este unul dintre cei mai folositi antivirusi gratuiti si a primit numeroase review-uri apreciative atat din partea utilizatorilor cat si a site-urilor importante de IT, reputatia Microsoft Security Essentials a primit o lovitura grea atunci cand cei de la AV-Test au facut publice rezultatele testelor de securitate de anul acesta ale programelor antivirus.

essentials-fail

Potrivit AV-Test toate celelalte programe antivirus au fost certificate, inclusiv solutiile gratuite cum ar fi AVG sau avast!, Microsoft Security Essentials fiind singurul care a avut o rata de detectie sub medie (64 fata de media de 89 procente) pentru atacurile malware 0-day sau pentru virusii cu raspandire prin e-mail sau prin intermediul site-urilor web.

In ceea ce priveste detectarea noilor tipuri de virusi descoperite in ultimele 3 luni, se pare ca rezultatele sunt ceva mai incurajatoare pentru MSE, acesta atingand un scor de 90 procente, chiar daca media si pentru aceasta categorie este ceva mai mare, si nume de 97 procente.

essentials-test

Pentru detectarea virusilor prevalenti (predominanti) si cu tendinta de raspandire, antivirusul Microsoft a reusit sa atinga rata maxima de detectare, de 100 procente, iar pentru detectarea programelor malware active si indepartarea componentelor acestora, cat si pentru remedierea modificarilor critice de sistem, acesta a reusit sa se situeze ca rata de detectie peste media celorlalte programe antivirus.

Recomandarea noastra pentru utilizatorii Microsoft Security Essentials este sa aleaga alta solutie antivirus (fie ea si gratuita), cel putin pana cand Microsoft va rezolva problema de securitate a acestuia sau pana cand acesta va reusi sa primeasca din nou certificare AV-Test.

STEALTH SETTINGS – Microsoft Security Essentials loses AV-Test certification after failing security test

Microsoft Security Essentials a pierdut certificarea AV-Test dupa ce a picat testul pentru securitate

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment