Avantajele Wi-Fi 7 pe Windows 11. Viitorul conectivității wireless.

La puțin timp după anunțul Wi-Fi Alliance, Microsoft a integrat Wi-Fi 7 pe Windows 11 pentru utilizatorii ale căror calculatoare sunt înrolate în Windows 11 Insider Preview Canary Channel și Dev Channel. Astfel, Windows 11 este primul sistem de operare care acceptă Wi-Fi 7.

Pe măsură ce cererea pentru conectivitate crește, standardele Wi-Fi trebuie să evolueze pentru a ține pasul. De la streaming video la jocuri online și muncă de la distanță, avem nevoie de viteze tot mai mari și mai stabile la internet, iar Wi-Fi 7 este un progres semnificativ în această direcție.

Wi-Fi 7, cunoscut și sub numele de IEEE 802.11be Extremely High Throughput (EHT), reprezintă un salt tehnologic semnificativ față de generațiile anterioare de Wi-Fi. Această tehnologie revoluționară aduce în prim-plan o serie de caracteristici inovatoare menite să îmbunătățească conectivitatea și experiența utilizatorilor.

Care sunt avantajele Wi-Fi 7 pe Windows 11

Comparativ cu tehnologiile anterioare, Wi-Fi 7 oferă viteze de transfer de până la 4 ori mai mari decât Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E, și aproape de 6 ori mai mari decât Wi-Fi 5. De asemenea, latența redusă asigurată de Wi-Fi 7 îmbunătățește semnificativ reactivitatea și performanța activităților în timp real, cum ar fi jocurile și videoconferințele.

Related: Ce avantaje oferă Wi-Fi 6E, banda de 6 GHz 802.11ax

Viteze mai mari: Wi-Fi 7 are potențialul de a oferi viteze de peste 40 Gbps, de 4 ori mai mari decât Wi-Fi 6E. Acest lucru va permite descărcări mai rapide, streaming video 4K/8K fără buffering și o experiență online mai fluidă în general.

Prin modulația 4096-QAM suportată de Wi-Fi 7 pe Windows 11, crește eficiența transmisiei datelor cu 20%, ceea ce se traduce într-o calitate superioară a streaming-ului video, a videoconferințelor și a altor aplicații multimedia. Aceste îmbunătățiri aduc o experiență de utilizare mai fluidă și mai plăcută pentru utilizatorii Windows 11, indiferent de activitățile lor online.

Capacitate sporită: Wi-Fi 7 este proiectat pentru a gestiona mai multe dispozitive simultan, reducând congestia rețelei și îmbunătățind performanța în medii dense, cum ar fi stadioanele, sălile de conferințe sau locuințele cu mai multe dispozitive inteligente.

Latență mai mică: Wi-Fi 7 va reduce semnificativ latența, timpul necesar pentru ca dispozitivele să comunice între ele. Acest lucru va fi benefic pentru aplicații sensibile la timp, cum ar fi jocurile online, realitatea virtuală și telemedicina.

Eficiență energetică sporită: Wi-Fi 7 va include caracteristici care vor îmbunătăți eficiența energetică a dispozitivelor, prelungind durata de viață a bateriei pentru laptop-urile cu sistem de operare Windows 7, care sunt compatibile Wi-Fi 7.

De asemenea, Wi-Fi 7 va include și alte caracteristici noi, cum ar fi Multi-Link Operation, care permite dispozitivelor să se conecteze simultan la mai multe puncte de acces pentru o performanță mai bună, și Puncturing, care permite o utilizare mai eficientă a spectrului radio. Prin lățimea ultra-mare de bandă de 320 MHz în 6 GHz, Wi-Fi 7 dublează viteza către dispozitive și deschide noi posibilități pentru aplicații cu necesități mari de bandă, precum realitatea augmentată și virtuală.

În concluzie, integrarea Wi-Fi 7 pe Windows 11 reprezintă un pas semnificativ către viitorul conectivității wireless. Cu viteze de transfer impresionante, fiabilitate îmbunătățită și latency redus, Wi-Fi 7 redefinește standardele pentru experiența online, oferind utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de o conectivitate wireless de înaltă performanță.

Wi-Fi 7 este încă în curs de dezvoltare, dar primele dispozitive compatibile sunt așteptate să apară în 2024.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Windows 11 » Avantajele Wi-Fi 7 pe Windows 11. Viitorul conectivității wireless.
Leave a Comment