Transfera date si aplicatii de pe un computer cu Windows pe altul cu EaseUS ToDo PCTrans Free

Daca recent ati achizitionat un computer nou fie pentru a il inlocui pe cel vechi, fie pentru a le folosi pe ambele in paralel, cel mai probabil veti dori sa transferati pe acesta cel putin o parte din datele si aplicatiile existente deja pe computerul vechi. O solutie simpla pentru a face transferul de date (si aplicatii) intre cele doua computere fara prea multa bataie de cap este folosirea unui software third-party, si anume EaseUS ToDo PCTrans Free.

ToDo PCTrans Free este o utilitate usor de folosit, cu o interfata simpla, care le permite utilizatorilor sa faca transfer de date intre doua computere in timp real (timpul de transfer depinde de volumul de date disponibil). Inainte de folosirea aplicatiei, utilizatorii trebuie sa tina cont de doua lucruri: aceasta trebuie instalata atat pe computerul de pe care se face transferul, cat si pe cel pe care sunt transferate datele, si ambele computere trebuie sa fie conectate la aceeasi retea.

todo-pctrans

Cum se foloseste EaseUS ToDo PCTrans?

Dupa instalarea aplicatiei pe ambele computere, al doilea computer va fi afisat ca destinatie pentru transferul de date; odata selectat computerul care va primi transferul de date, aplicatia va incepe scanarea computerului de pe care se va face transferul, apoi va afisa numarul de aplicatii si fisiere disponibile pentru transfer, cat si marimea acestora (spatiul ocupat pe hard-disk).

transfer-files-programs-windows

Utilizatorii vor avea la dispozitie posibilitatea de a transfera atat datele cat si aplicatiile instalate in sistem; in cazul in care se doreste doar transferul datelor de pe un computer pe celalalt, utilizatorii pot debifa optiunea Applications; daca se doreste doar transferul de aplicatii, se debifeaza optiunea User data. De asemenea, utilizatorii pot selecta aplicatiile si fisierele care vor fi transferate dand click pe butoanele Edit afisate in dreptul celor doua optiuni (pentru versiunea free a software-ului, va trebui sa limitati numarul de aplicatii pentru transfer la doua).

transfer-applications

Dupa ce veti selecta aplicatiile si fisierele pe care doriti sa le transferati pe noul computer, dati click pe butonul Transfer, apoi asteptati ca procesul sa fie finalizat (in timpul transferului de date nu se recomanda folosirea celor doua computere).

Download EaseUS ToDo PCTrans Free.

Note: In cazul aplicatiilor, ToDo PCTrans transfera si datele create de acestea in registri si in folderul User, ceea ce inseamna ca aplicatiile care necesita licenta pentru functionare nu vor trebui sa fie reinregistrate. Versiunea gratuita a software-ului permite transferul de pe un computer pe altul a doar doua aplicatii (transferul pentru date este nelimitat); in cazul in care doriti sa transferati un numar nelimitat de aplicatii, puteti cumpara versiunea Pro de pe site-ul oficial al software-ului, disponibila la pretul de 39.95$.

STEALTH SETTINGS – Transfer data and applications from a Windows PC to another with EaseUS ToDo PCTrans Free

Transfera date si aplicatii de pe un computer cu Windows pe altul cu EaseUS ToDo PCTrans Free

About the author

stealth

Leave a Comment