Mareste viteza si performanta sistemului Windows cu Windows Live Tuner

Cand vine vorba de performanta si viteza unui sistem Windows, acestea pot fi influentate atat de configuratia computerului, cat si de setarile sistemului de operare. Orice sistem de operare Windows, dupa o anumita perioada de functionare, incepe sa se miste mai greoi, iar performanta acestuia scade din diverse cauze, printre care si fisierele temporare sau urmele lasate in registri de aplicatii dezinstalate, prea putin spatiu liber pe partitia de sistem sau eventuale fisiere corupte. De asemenea, modul de configurare al setarilor de sistem are o importanta destul de mare cand vorbim despre performanta Windows OS.

In timp ce anumiti utilizatori (si aici ma refer la cei care au idee cat de cat) prefera sa faca diverse tweak-uri si hack-uri manuale pentru a tuna un sistem Windows si a mari performanta acestuia, sunt destui si cei care prefera mai degraba sa foloseasca aplicatii third-party care pot face aceste lucruri automat, cu doar cateva click-uri, si care ofera (de cele mai multe ori) garantia ca sistemul va mai fi functional si dupa customizare.

Windows Live Tuner este o astfel de aplicatie, disponibila gratuit, cu eficienta destul de ridicata in ceea ce priveste tunarea sistemelor Windows (scurtarea timpului de shutdown, optimizare CPU, RAM si registri de sistem sau optimizare pentru HDD si SSD) si a aplicatiilor instalate pe acestea. De asemenea, aplicatia vine la pachet si cu o serie de tweak-uri optionale, cum ar fi stergerea fisierelor temporare, prioritizarea Windows Explorer sau optimizarea rezolutiei pentru aplicatiile cu latenta scazuta.

Windows-Live-Tuner1

Cum functioneaza Windows Live Tuner?

Rulati aplicatia (aceasta nu necesita instalare) si selectati tipul de dispozitiv (laptop, desktop sau tableta) pe care rulati sistemul de operare ce doriti sa il optimizati. Apoi selectati Full Workstation in dreptul la Application Optimization si dati click pe butonul Optimize (cel mai probabil veti dori mai inainte sa debifati optiunea Set Windows X’s Live as default homepage). Dupa executarea tweak-urilor de optimizare si un restart automat de sistem, rulati din nou aplicatia si selectati din optimizarile aditionale pe care doriti sa le efectuati (daca este cazul).

Windows-Live-Tuner2

Windows Live Tuner se afla momentan in stadiu beta, si se recomanda crearea unui restore point inainte de a o folosi pentru a evita eventuale consecinte neplacute.

Download Windows Live Tuner.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – Speed up Windows and increase system performance with Windows Live Tuner

Mareste viteza si performanta sistemului Windows cu Windows Live Tuner

About the author

stealth

Leave a Comment