Winstall.exe/SpySheriff – fake Anti-Spyware [Windows XP]

Winstall.exe este un proces care apartine programului malware SpySheriff. Acesta este un anti-spyware fals pe care unii useri ne-experimentati il instaleaza pe sisteme, cu sau fara intentie. Versiunea instalata este o versiune “free”, care inevitabil (si invariabil) va descoperi ca sistemele “gazda” sunt infectate cu anumiti malware, in felul acesta reusind deseori sa pacaleasca respectivii useri sa plateasca pentru achizitionarea versiunii full a SpySheriff-ului, cu promisiunea ca aceasta ii va ajuta sa scape de presupusa infectie.

Dupa instalare, SpySheriff afiseaza un mesaj asemanator cu Windows XP Security Center la care se adauga si o avertizare customizata asa incat sa fie identica cu cele afisate in security bar-ul Internet Explorer-ului. De asemenea se va deschide si un balon de avertizare Windows Security fals care va atrage atentia asupra presupusei infectii.

Cum putem scapa de winstall.exe/Spysheriff

Pentru a indeparta winstall.exe/SpySheriff din sistem aveti nevoie de ajutorul SmitFraudFix (o aplicatie creata special pentru a inlatura programe antispyware false, acestea fiind de cele mai multe ori dificil sau chiar imposibil de indepartat cu ajutorul unui anti-spyware sau antivirus obisnuit, datorita continutului bogat in aplicatii malware – trojani, adware, spyware etc). Inainte de a incepe curatarea sistemului notati-va urmatoarele instructiuni, dat fiind faptul ca procesul trebuie desfasurat in Safe Mode.

Dupa ce ati bootat sistemul in Safe Mode, dati dublu click pe SmitFraudFix (aplicatia va fi salvata pe Desktop inainte de restart). Dupa ecranul cu creditele (apasa orice tasta pentru a continua) va aparea un meniu cu mai multe optiuni. Pentru a selecta Clean, apasati tasta 2 apoi dati Enter. Aplicatia va incepe sa scaneze si sa curete fisierele infectate din sistem. Cand procesul va fi gata, se va deschide automat Disk Cleanup. Acesta va sterge fisierele temporare (Temp & Temporary Internet Files), precum si orice alt fisier pe care infectia il poate lasa in urma. Dupa ce Disk Cleanup va termina, veti fi intrebati daca doriti sa curatati si registri de fisierele corupte. Click Yes.

Dupa curatarea registrilor va aparea un ecran rosu care va anunta restartarea sistemului (dureaza 15 secunde. NU OPRITI sistemul, lasati-l sa se restarteze singur!). Dupa restart, va fi afisat pe monitor un log (.txt) cu lista tuturor fisierelor sterse de SmitFraudFix. Puteti studia – sau nu – logul respectiv (la libera alegere :P). In orice caz, winstall.exe/SpySheriff nu va va mai da batai de cap. ;)

Download SmitFraudFix.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Task Manager » Winstall.exe/SpySheriff – fake Anti-Spyware [Windows XP]

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR