Aqua Dock adauga un dock complet customizabil sistemelor de operare Windows

Unul dintre feature-urile reprezentative ale sistemelor de operare OS X este dock-ul, a carui functionalitate este asemanatoare cu cea a Taskbar-ului si a Quick Launch-ului din Windows. Daca sunteti utilizator Windows si doriti sa ii adaugati acestuia un dock pentru a avea acces mai rapid la anumite aplicatii instalate in sistem, o solutie ar fi folosirea unei aplicatii third-party cum ar fi Aqua Dock.

Aqua-Dock

Aqua Dock este o aplicatie gratuita care permite utilizatorilor sa adauge in Windows un dock complet customizabil care imita ca functionalitate dock-ul nativ din OS X. Aceasta este afisat in mod default in partea de jos a desktop-ului (deasupra Taskbar-ului), insa poate fi repozitionat, dupa preferinte, in oricare intre marginile ecranului. Shortcut-urile pentru accesul rapid la aplicatii pot fi adaugate in dock printr-un simplu drag&drop (acestea pot fi trase inclusiv din Start Menu), acestea putand fi separate, pentru o ordonare mai buna, printr-un separator (dati click-dreapta pe dock, apoi selectati Add > Separator). Aqua Dock nu impune o limita de shortcut-uri care pot fi adaugate si, de asemenea, permite rearanjarea acestora tot prin drag&drop, in functie de preferintele utilizatorului. In plus, lungimea dock-ului poate fi si ea customizata foarte simplu, dand click-stanga pe dock si tragand in acelasi timp de acesta in directie opusa.

Marimea, aspectul, transparenta si alte feature-uri ale dock-ului pot fi modificate din Preferences (optiune disponibila in meniul de click-dreapta), si tot in setarile Aqua Dock utilizatorii au optiunea de a controla performanta aplicatiei in functie de performanta sistemului pe care ruleaza (in cazul in care considerati ca Aqua Dock consuma prea multe resurse, selectati modul Low quality din tab-ul Performance).

Customise-Aqua-Dock

Download Aqua Dock pentru Windows

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – Aqua Dock adds a fully customizable dock to Windows system

Aqua Dock adauga un dock complet customizabil sistemelor de operare Windows

About the author

stealth

Leave a Comment