Cum deschidem fisiere atasate .P7S pe Mail si ce sunt aceste fisiere

Daca aveti de a face cu licitatiile pe SEAP cu mesaje primite pe e-mail de la banca, cu siguranta ati avut tangente si cu fisierele .P7S. In principiu aceste fisiere contin documente semnate electronic sau insotesc alte fisiere foarte importante.

Scopul trimiterii unui mesaj cu P7S este acela ca mesajul trimis sa nu poata fi deschis decat de destinatar, iar continutul lui sa nu sufere modificari din momentul trimiterii pana in momentul livrarii in Inbox-ul destinatie. Aceste mesaje e-mail .P7S sunt criptate folosind protocolul criptografic Public-Key Cryptography Standard (PKCS).
In mod normal nu aveti nevoie sa deschideti un fisier .P7S cand acesta insoteste un fisier .PDF securizat / criptat. Programul / aplicatia de e-mail va face acest lucru automat, daca aveti autentificat contul de e-mail pe care s-a trimis mesajul. Daca aplicatia de e-mail nu va putea sa descripteze semnatura digitala, in acest caz fisierul .p7s va fi prezent ca atasament.

Cum putem sa deschidem un mesaj  primit pe e-mail cu semnatura electronica criptata .P7S

Nu o sa aveti nici o sansa sa viziualizati un mesaj cu semnatura digitala .P7S atunci cand va deschideti mail-ul intr-un internet browser. Chrome, Safari. Firefox, Internet Explorer. In mod implicit, mesajele semnate cu .P7S sau documentele insotite de acest fisier, se pot deschide automat din aplicatia de e-mail.

Aplicatii care pot deschide fisierele .P7S

Windows PC – Microsoft Outlook si aplicatia Mail a Windows 10Mozilla Thunderbird si PostBox.
macOS / Mac – Apple Mail (aplicatia prezenta by default pe macOS), Thunderbirt si PostBox.
Linux – Mozilla Thunderbird.

Folosind una dintre aplicatiile de mai sus pe PC, puteti deschide mesaje e-mail criptate .P7S.

Utilizatorii care primesc documente pentru SEAP si nu nevoie de un tert software pentru vizualizarea documentelor .p7s si .p7m, este recomandat sa foloseasca shellSAFE Verify.
shellSELF Verify este o aplicatie capabila sa verifice semnaturi cu chei  RSA pe 1024 sau 2048 de biti. Solutia este dezvoltata de certSIGN si poate fi descarcata de pe site-ul dezvoltatorului.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Microsoft Office » Microsoft Office Outlook » Cum deschidem fisiere atasate .P7S pe Mail si ce sunt aceste fisiere

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR