Cum intram cu PC-ul intr-un HomeGroup [Windows 7 Sharing Files & Printers]

Homegroup este un feature introdus de odata cu lansarea sistemului de operare , feature care a fost mentinut si pe . Cu ajutorul “HomeGroup” avem posibilitatea de a partaja foarte usor printer-ul sau/si fisierele personale (imagini, documente, muzica, filme, aplicatii si alte downloads) in LAN (Local Area Network).

stealthsettings.com_097

Pentru a va conecta si a putea partaja fisiere (sharing files)  cu alte calculatoare din LAN, este nevoie in primul rand de o retea locala (conexiune locala intre doua sau mai multe PC-uri se poate face prin switch sau router) si de doua sau multe calculatoare.

Homegroup-ul poate fi creat de oricare dintre PC-urile din LAN, insa pentru a accesa fisierele partajate este nevoie de permisiunea (prin parola) a celui care care a partajat fisierele.

Cum putem intra cu PC-ul intr-un Homegroup (Join HomeGroup)

1. Click Start Orb (bulina cu sigla Windows din stanga-jos), la search tastam “homegroup” si click pe “Homegroup”.  (o alta varianta este direct din )

open homegroup

2. Selectati librariile (pictures, music, videos, documents sau printer)  pentru care doriti sa dati share si Next.

stealthsettings.com_099

3. Introduceti parola setata pe calculatorul care a creat primul homegroup. Daca nu gasiti parola folositi link-ul “Where can I find the homegroup password“.

stealthsettings.com_100

4. Dupa ce introducem parola apasam Next si asteptam sa se stabileasca conexiunea.

stealthsettings.com_102

Click “Finish”.

Acum putem accesa (trasnfera pe PC-ul nostru sau executa direct) fisierele partajate si imprimanta din Homegrop.

stealthsettings.com_104

Daca doriti sa parasiti Homegroup, urmati pasii din tutorialul ““.

Noi am facut acest tutorial cu ajutorul a doua laptop-uri cu Windows 7 Ultimate conecate printr-un router SMC Barricade N Draft 11n Pro Wireless Broadband Router ().

How to » Notebooks » Cum intram cu PC-ul intr-un HomeGroup [Windows 7 Sharing Files & Printers]

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment