Cum putem efectua si primi apeluri telefonice iPhone din OS X Yosemite

Unul dintre feature-urile noi ale sistemului de operare OS X Yosemite, lansat de Apple in urma cu 10 zile, este abilitatea de a efectua si primi apeluri telefonice pe un Mac care ruleaza acest sistem de operare de pe un dispozitiv iPhone cu iOS 8. Acest feature face parte dintr-o noua initiativa Apple numita Continuity, prin intermediul careia se doreste functionarea in tandem a sistemelor OS X si iOS (tranzitia de la un sistem la celalat fara lag sau intreruperi).

Pentru a putea efectua si primi apeluri telefonice iPhone pe un Mac, trebuie mai intai sa va asigurati ca amandoua dispozitivele sunt conectate la aceeasi retea Wireless si ca ambele sunt logate la acelasi cont iCloud (daca indepliniti aceste conditii, cel mai probabil feature-ul este deja setat pentru a primi/efectua apeluri de pe iPhone pe MacBook, insa nu strica sa verificati acest lucru). De asemenea, inainte de a activa acest feature, trebuie sa tineti cont de faptul ca, daca impartiti Mac-ul din dotare cu alti utilizatori (de exemplu membri ai familiei), acesta poate reprezenta un dezavantaj in anumite situatii.

Cum setam efectuarea si primirea de apeluri telefonice de pe un iPhone cu iOS 8 in OS X Yosemite ?

  • pe Mac, deschideti aplicatia FaceTime (daca aceasta nu are deja o iconita in dock, o gasiti in folderul Applications)
  • in bara de meniu a aplicatiei, dati click pe FaceTime (coltul din stanga-sus) si selectati optiunea Preferences

faceTime-preferences

  • apoi, in fereastra deschisa, bifati optiunea iPhone Cellular Calls

activate-iphone-calls-in-OSX

  • apoi deschideti aplicatia Settings pe dispozitivul iPhone si dati tap pe FaceTime
  • activati optiunea iPhone Cellular Calls folosind switch-ul afisat langa aceasta

activate-iphone-calls-from-OSX-in-ios

Dupa ce veti face aceste setari, atat pe Mac cat si pe iPhone, veti putea efectua apeluri telefonice folosind Mac-ul din dotare.

Cum functioneaza acest feature?

Dupa activarea feature-ului de efectare si primire apeluri telefonice in OS X, atunci cand veti primi un apel pe dispozitivul iPhone, o notificatie va fi afisata in coltul dreapta-sus al ecranului pe Mac, aceasta incluzand optiunile Accept si Decline. Daca veti accepta apelul telefonic din OS X, veti putea purta o conversatie cu persoana care v-a sunat folosind microfonul si difuzoarele Mac-ului. Daca veti refuza apelul, acesta va fi trimis direct in voicemail.

OS-X-Yosemite-Continuity

Daca doriti sa efectuati un apel telefonic din OS X, deschideti aplicatia Contacts si duceti cursorul mouse-ului deasupra numarului de telefon pe care doriti sa il apelati, apoi dati click pe iconita cu receptorul albastru afisata in dreaptul respectivului numar (in cazul in care nu aveti numarul pe care doriti sa il apelati in Contacts, puteti sa il formati folosind dial-ul aplicatiei FaceTime). De asemenea, pentru a forma direct numarul de telefon pe care doriti sa il apelati din OS X fara a folosi Contacts sau FaceTime, puteti instala aplicatia third-party Continuity Keypad (aceasta aduce tastatura din aplicatia Phone de pe iOS 8 in sistemul OS X Yosemite).

Nota: Desi activarea feature-ului pentru efectuarea si primirea de apeluri iPhone din OS X Yosemite se face prin intermediul aplicatiei FaceTime, aceasta nu trebuie sa ruleze pentru ca feature-ul sa functioneze.

STEALTH SETTINGS – How to make and receive iPhone calls in Os X Yosemite

Cum putem efectua si primi apeluri telefonice iPhone din OS X Yosemite

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.