Cum putem reactiva Folder Options si/sau Registry Editor in XP

Una dintre problemele cu care se confrunta relativ des utilizatorii (sau doar UNII utilizatori XP, cazuri mai speciale… :P) este imposibilitatea de a accesa Registry Editor si/sau Folder Options. De cele mai multe ori cauza este fie restrictionarea acestora de catre un administrator (sau alt user), fie rezultatul infectarii sistemului cu vreun virus sau trojan. De aceea este recomandat ca imediat ce sesizati problema sa efectuati o scanare completa a sistemului cu un antivirus eficient (noi recomandam ).

Daca sistemul dvs. nu este virusat, atunci cel mai probabil restrictia a fost activata de catre o terta persoana. In acest caz, urmati indicatiile din acest post pentru a rezolva rapid problema:

1. Daca Folder Options este dezactivat, insa puteti accesa Registry Editor, problema se rezolva simplu, printr-o editare de registrii:

a. deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run) si urmati caile:

  • HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionPoliciesExplorer
  • HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionPoliciesExplorer

apoi cautati in panoul din dreapta intrarea (DWORD) NoFolderOptions si modificati-i valoarea in 0 (disable) sau stergeti intrarea respectiva.

b. daca nu obisnuiti sa lucrati cu registri si preferati sa nu faceti dvs. editarea respectiva, downloadati urmatoarea arhiva, extrageti fisierul .reg si dati dublu-click pe acesta pentru a rezolva problema restrictionarii Folder Options.

2. Daca si Folder Options si Registry Editor sunt dezactivate, atunci urmatoarele metode va vor fi de folos:

a. deschideti Run, tastati gpedit.msc apoi mergeti la User Configuration -> Administrative Templates –> System. In panoul din dreapta dati dublu-click pe Prevent access to Registry editing tools pentru editare si selectati Not Configured sau Disabled.

b. deschideti Run si tastati urmatoarele:

REG add HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0 /f

apoi dati Enter.

Dupa ce ati activat Registry Editor veti putea reactiva Folder Options urmand metodele de la punctul 1.

Cum putem reactiva Folder Options si/sau Registry Editor in XP

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.