Cum putem recupera parola pierduta pentru reteaua WiFi in OS X

De obicei, majoritatea userilor care uita parola de acces a retelei WiFi personale, rezolva aceasta problema prin resetarea parolei respective (bineinteles, pentru a reseta parola unei retele wireless este necesar sa cunoasteti parola de acces a router-ului). De asemenea, utilizatorii Windows au la indemana o metoda foarte simpla de recuperare a parolei unei retele wireless (asumand faptul ca acestia sunt deja conectati la reteaua respectiva), din Control Panel > Network and Internet > Network Connections (dati click-dreapta pe reteaua wireless careia doriti sa ii aflati parola si selectati Status din meniu, apoi dati click pe butonul Wireless Properties si bifati optiunea Show characters in tab-ul Security). Daca sunteti utilizatori OS X insa (mai ales daca acest sistem de operare reprezinta inca o noutate pentru dvs), este foarte probabil sa nu stiti ca si dvs aveti la dispozitie o metoda simpla prin care puteti afla parola uitata a retelei wireless (fara a mai fi necesar sa resetati parola respectiva). Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati instructiunile de mai jos.

Cum aflam parola uitata a retelei wireless in OS X?

  • deschideti Spotlight (Command + Space), apoi tastati Keychain si dati Enter pentru a lansa utilitatea Keychain Access
spotlight-keychain
  • in partea stanga dati click pe System, apoi in dreapta identificati numele retelei WiFi careia doriti sa ii recuperati parola
  • dati click-dreapta pe reteaua wireless si selectati Copy Password to Clipboard din meniul afisat (va trebui sa introduceti userul si parola de administrare pentru a putea copia parola retelei)
copy-wireless-password
  • apoi dati Paste intr-un editor de text pentru a vizualiza parola uitata

O alta metoda de vizualizare a parolei unei retele wireless in OS X este urmatoarea: tot in Keychain Access > System dati dublu-click pe reteaua respectiva, apoi, in tab-ul Attributes bifati optiunea Show password (si aici va trebui sa introduceti userul si parola de administrator pentru a putea vizualiza parola retelei wireless).

wireless-attributes

Nota: Metodele descrise mai sus pot fi folosite pentru recuperarea parolelor tuturor retelelor wireless la care ati avut Mac-ul conectat la un moment dat (nu trebuie sa fiti neaparat conectat la reteaua respectiva pentru a afla parola de acces a acesteia).

STEALTH SETTINGS – How to recover a lost wireless network password in OS X

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum putem recupera parola pierduta pentru reteaua WiFi in OS X

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment