Cum putem restrictiona utilizarea internetului mobil de catre aplicatii in iOS 7

Luna trecuta Apple a lansat sistemul de operare iOS 7, care a venit la pachet cu multe modificari, incluzand o interfata complet diferita fata de cea a sistemelor anterioare, si cu o serie de feature-uri noi destul de interesante, printre care si abilitate aplicatiilor de a rula in background. In plus, pe noul sistem, acestea se pot updata automat (fara a necesita interventia utilizatorilor) folosind conexiunea la Internet folosita de dispozitivele iOS.

In timp ce o parte din utilizatori considera acest feature ca fiind binevenit (in special de catre cei care au acces aproape permanent la o conexiune Wi-Fi), sunt destui si cei care nu doresc ca aplicatiile sa foloseasca internetul mobil pentru a efectua update-uri, mai ales daca vorbim de un plan limitat al acestuia (caz in care utilizarea datelor mobile de catre aplicatii poate cauza costuri pe care acestia vor sa le evite).

Din fericire, Apple a anticipat acest lucru si a inclus in setarile iOS 7 si posibilitatea de a restrictiona individual utilizarea datelor mobile de catre aplicatiile instalate in sistem.

Cum prevenim aplicatiile din iOS 7 sa foloseasca conexiunea mobila la Internet?

In cazul in care si dvs va numarati printre utilizatorii iOS 7 care doresc sa restrictioneze folosirea internetului mobil de catre aplicatiile instalate in sistem, puteti face acest lucru destul de simplu din Settings > Cellular, unde sunt listate toate aplicatiile care folosesc acest tip de conexiune pentru a se auto-updata.

iOS7-settings

In lista respectiva puteti identifica aplicatiile care sunt mari consumatoare de date (sub fiecare aplicatie din lista este afisat consumul individual al acesteia), si puteti restrictiona accesul acestora la internetul mobil folosind butoanele radio afisate in partea dreapta.

Cellular-data-monitor

De asemenea, in cazul in care doriti sa restrictionati si rularea in background a aplicatiilor in iOS 7, puteti face acest lucru urmand instructiunile de aici.

STEALTH SETTINGS – How to restrict apps from using mobile Internet on iOS 7

Cum putem restrictiona utilizarea internetului mobil de catre aplicatii in iOS 7

About the author

stealth

Leave a Comment