Un nou look si noi feature-uri pentru noul iOS 7 (Download iOS 7 beta)

Pentru fanii sistemului de operare mobil iOS, noul iOS 7 poate insemna ori marea schimbare mult asteptata (dupa un design aproape neschimbat inca de la lansarea primei versiuni), ori o foarte mare dezamagire. Unul dintre lucrurile care au mentinut iOS ca fiind unul dintre cele mai populare (si indragite) sisteme de operare mobile a fost (si probabil o sa fie in continuare, daca e sa ne luam dupa Apple) tocmai aspectul acestuia, iconurile fiind considerate ca fiind mai frumoase decat cele ale Android, BlackBerry sau Windows Phone, iar interfata fiind una destul de simpla si usor de folosit.

ios7-update

Viitorul sistem de operare va schimba insa ceea ce stiam (si apreciam) despre look-ul iOS, acesta venind la pachet cu modificari la designul icon-urilor, cu o noua paleta de culori si translucenta si o modalitate de navigare updatata.

ios7-icons

Printre noutatile din iOS 7 sunt incluse si cateva feature-uri, unele dintre ele asteptate de mult de catre utilizatori.

  • multitasking imbunatatit, care nu va impacta durata de viata a bateriei
  • tab-uri updatate si UI parental control pentru browserul Safari, plus imbunatatiri in ceea ce priveste sharing-ul de linkuri, bookmarkuri, reading list si sincronizarea taburilor intre dispozitive

safari-tabs

  • AirDrop, feature care va permite sharing-ul de content intre dispozitivele cu iOS 7 aflate in apropiere unul de celalalt
  • interfata noua, optiuni noi pentru filtre si live preview pentru Camera app

ios7-camera

  • redesign pentru Photo app (redenumita Moments) si o navigare mult mai fluida printre fotografiile stocate
  • interactiune mai fluenta a vocii si interfata upgradata pentru Siri, plus optiunea de a alege intre o voce masculina si una feminina pentru acest feature. De asemenea, a fost inclusa si interactiunea cu alte servicii cum ar fi Twitter, Wikipedia sau Bing

new-siri

  • iOS pentru masina, cu integrare mai stransa intre smartphone (referire la Siri) si automobil
  • App Store va updata automat aplicatiile instalate din acesta.
  • iTunes Radio, feature care va ajuta utilizatorii sa descopere muzica noua si sa creeze statii de radio custom (asemanator cu Pandora, insa gratuit si cu suport pentru reclame)

itunes-radio

Facetime audio calling, video zoom, dimensiune dinamica a fonturilor, VPN app, blocarea mesajelor si sincronizarea notificatiilor sunt alte feature-uri noi pe care utilizatorii le vor putea folosi in iOS 7.

Versiunea finala a iOS va fi lansata in toamna acestui an, insa cei curiosi sa afle mai multe despre cum se comporta si cum arata acest sistem de operare mobil pot downloada si testa varianta beta de pe site-ul oficial Apple.

Download iOS 7 beta.

Nota: Se recomanda crearea unui backup a sistemului iOS actual inainte de instalare iOS 7 beta, pentru a putea reveni la acesta cand va fi necesar.

STEALTH SETTINGS – New look and new features for iOS 7 (Download iOS 7 beta)

Un nou look si noi feature-uri pentru noul iOS 7 (Download iOS 7 beta)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment