Blocati rularea oricarui proces in Windows cu Task Blocker

Anumite procese care ruleaza pe sistemele de operare Windows (indiferent daca este vorba de procese de sistem sau procese ale aplicatiilor instalate in sistem) sunt foarte greu de oprit/terminat. Unele dintre acestea fie nu pot fi oprite deloc, fie se restarteaza imediat dupa terminare. Daca procesele in cauza sunt necesare pentru functionarea corecta a Windowsului, atunci restartarea sau imposibilitatea de terminare acestora este un lucru binevenit, insa cand procesele sunt inutile si mai consuma si din resursele de sistem, incapatanarea lor devine enervanta. Deci cum rezolvam problema?

Cum putem bloca rularea oricarui proces in Windows?

Task Blocker este o aplicatie gratuita (open source) pentru Windows care previne rularea in sistem a proceselor selectate de utilizatori. Pentru ca aplicatia sa functioneze corect, trebuie rulata cu privilegii de administrator. Apoi dati click pe butonul + din toolbar pentru a adauga procesele carora doriti sa le blocati rularea in sistem (puteti introduce manual numele proceselor, puteti sa le selectati de pe hard-drive sau dintre procesele care ruleaza in sistem).

task-blocker

Dupa ce adaugati procesele in lista de blocare, acestea vor fi terminate automat in cazul in care ruleaza in sistem la momentul respectiv. Este foarte probabil ca dupa blocare anumite procese sa mai ruleze o scurta perioada de timp; pentru a reduce timpul respectiv, bifati optiunea Real time check din Preferences (atentie, aceasta optiune comsuma foarte mult CPU).

task-blocker-preferences

Se recomanda folosirea Task Blocker doar pentru a bloca procese inutile, care consuma resursele de sistem degeaba. Nu folositi Task Blocker pentru a bloca rularea proceselor de sistem!

Download Task Blocker.

Nota: Compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.

STEALTH SETTINGS – Block any process from running in Windows with Task Blocker

Blocati rularea oricarui proces in Windows cu Task Blocker

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment