Disable HTML editor in Visual TEXT Widget in WordPress

WordPress s-a dezvoltat foarte mult ca platforma de-a lungul timpului. S-au adus noi functii, noi plugin-uri si noi themes care mai de care mai utile pentru cei ce utilizeaza acest CMS pentru website-uri, bloguri si magzine online.

Functiile de baza (core) adaugate versiunile recente de WordPress includ si modificari la nivel de widgets (piese). Printre acestea este adaugarea editorului HTML pentru widget-ul “Text” al WordPress.
O idee buna, ce permite o personalizare mai usoara din editorul “Visual”, fara a mai fi nevoie de cunostinte minime de HTML pentru a adauga niste link-uri sau a schimba formatul unui text. Exista totusi o problema pentru cei care prefera sa-si editeze singuri propriul cod HTML in “Text” widget. Dupa publicare, exista posibilitatea sa apara “ul“-uri si alte elemente HTML pornite din editorul “Visual” si care in site nu mai arata asa cum ar trebui. Asadar, chiar daca este adaugat un cod HTML in editorul “Text” al widget, acesta va fi convertit automat in “Visual” si se vor adauga si bucati de cod nedorite.

Solutia cea mai simpla este sa dezactivam modul “Visual” din WordPress widgets. Putem face acest lucru prin adaugarea unei functii functii in fisierul functions.php al temei de WordPress.

Cum dezactivam “Visual” editor in WordPress Widgets

Din fericire pentru cei ce folosesc WordPress, acestia pot folosi functii suplimentare, pot activa si dezactiva oricand functiile core. Totul este sa aveti acces la fisierele site-ului prin FTP sau SFTP si sa editati cu atentie fisierele. In cazul nostru, pentru a dezactiva editorul “Visual” al widget-ului “Text” din WordPress, mergem in folder-ul temei si adaugam urmatorul cod in fisierul functions.php:

add_filter( 'widget_display_callback', 'clean_widget_display_callback', 10, 3 );
function clean_widget_display_callback( $instance, $widget, $args ) {
$instance['filter'] = false;
return $instance;
}

Salvati modificare facuta, apoi editorul Visual va fi dezactivat din WordPress widgets. Ramane activ pentru WP Posts, WP Pages si alte module personalizate.

Disable HTML editor in Visual TEXT Widget in WordPress

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment