Imbunatateste performanta conexiunii wirless cu WLAN Optimizer

In ultima vreme, conexiunile wireless au ajuns sa fie din ce in ce mai populare printre internauti, ba chiar s-au inmultit reprezentativ hot-spoturile Wi-Fi cu acces la internet, disponibile gratuit in locurile publice. Totusi, in ciuda popularitatii in crestere a Wi-Fi-ului, foarte multi utilizatori prefera conexiunile prin cablu atunci cand vine vorba de streaming, download sau de jocuri online, de obicei pentru a evita lag-urile de latenta care pot produce intreruperi de semnal.

wi-fi-connection

Lag-urile de latenta care cauzeaza un semnal slab in conexiunile wireless sunt cauzate de cele mai multe ori de un serviciu Windows care scaneaza in permanenta in background pentru a depista retelele Wi-Fi aflate in apropierea computerului. Pentru ca nu se recomanda oprirea respectivului serviciu, aceasta putand genera consecinte cum ar fi imposibilitatea de a detecta retele wireless pe viitor, o solutie sigura pentru a imbunatati performanta conexiunilor Wi-Fi astfel incat sa nu mai existe fluctuatii de semnal si sa nu mai fie necesara trecerea pe cablu atunci cand ne jucam online sau cand facem streaming, este folosirea WLAN Optimizer.

WLAN Optimizer este o aplicatie micuta, portabila (nu necesita instalare) si gratuita, care permite utilizatorilor sa dezactiveze temporar scanarea in background dupa retele wireless pentru a evita lagurile de latenta ale semnalului, sau sa activeze modul streaming pentru a urmari fara intreruperi emisiuni sau videoclipuri difuzate online.

wlan-optimizer

De asemenea, aplicatia poate fi setata sa porneasca automat odata cu sistemul de operare, iar pentru revenirea la setarile default nu trebuie decat sa inchidem aplicatia (nu este necesara o restaurare manuala a acestora).

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7. Activarea optiunii Disable autoconfig (accesibila doar cu privilegii de administrator) va face ca toate conexiunile din Windows sa devina invizibile.

STEALTH SETTINGS – Improve WLAN performance with WLAN Optimizer

Imbunatateste performanta conexiunii wirless cu WLAN Optimizer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment