MSN Messenger – pericol pentru VNC

Mai intai sa lamuresc ce inseamna VNC ( Virtual Network Computing ). VNC este o aplicatie pentru sistemele de operare Windows 95/98/NT/2000 care permite accesul de la distanta de pe un pc pe altul. Un fel de Remote Administrator (Radmin).
Ieri (18 nov. 2007), divizia de securitate eSafe CSRT (Content Security Response Team) a companiei Aladdin, a detectat prezenta online a unui trojan care are viteza de raspandire foarte mare. Trojanul foloseste pentru propagare un sistem de chat (IRC) folosit de milioane de utilizatori in intreaga lume. MSN Messenger este prima victima a acestui virus / IRC bot, care trimite fisiere .zip infectate, prin doua metode… sau mai exact trimite acelasi trojan cu doua extensii.


Prima metoda – trojanul foloseste nume de fisiere imagine asemanatoare cu cele generate de aparatele foto digitale si scanere. (DSC00432.jpg.exe , de exeplu)
A doua metoda – trimite un fisier .zip care contine un fisier cu nume de imagine dar … terminatia acestui fisier este de executabil (.pif) (IMG34814.pif)

Caracteristic unui trojan, si acesta este cu “ochii” dupa furat parole de mail-uri si etc conturi de pe care sa trimita spam. Se comporta ca un pentru parole.

Deci .. atentie la ce fisiere primiti pe MSN Messenger de la necunoscuti si de la prieteni. Update-ul in timp real al anti-virus-ului si un firewall setat bine va poate tine calculatorul protejat. (mai bine faceam reclama la ceva). brb.

Sursa: www.eweek.com

An MSN Messenger Trojan is growing a botnet by hundreds of infected PCs per hour, adding VMs to the mix as well.
A Trojan is introducing malware into thousands of computer systems worldwide, and the number is growing by the hour.
The malware is being introduced by MSN Messenger files posing as pictures, mostly seeming to come from known acquaintances.

New MSN Messenger Trojan Spreading Quickly

MSN Messenger – pericol pentru VNC

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment