Cum setezi adresa IP Statica pe Windows 11

In mod obisnuit adresele de IP sunt distribuite automat de router prin protocolul DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Asta inseamna ca device-ul nu va avea permanent aceeasi adresa de IP. Daca ai un media server sau un alt device la care ai nevoie sa foloseasca mereu acelasi IP, tutorialul “Cum setezi adresa IP Statica pe Windows 11” iti va fi de ajutor.

Motivele pentru care este nevoie de o adresa IP Statica sunt destul de putine. In general este folosita atunci cand pe PC / Server cu Windows 11 ruleaza o aplicatie la care aveti nevoie sa nu se schimbe adresa IP.

Cum setezi adresa IP Statica pe Windows 11

Setarile de retelistica au o interfata foarte prietenoasa pe Windows 11 si nu ai nevoie de experienta IT ca sa setezi adresa IP Statica pe Windows 11.

1. Deschizi Settings, apoi in bara din partea stanga mergi la Network & Internet.

2. Mergi la setarile conexiunii Ethernet (sau Wi-Fi). Aici poti configura DNS si tip de conexiune.

Windows 11 - Network & Internet
Windows 11 – Network & Internet

3. Click pe Edit la IP assignment, unde in imaginea de mai jos este setat Automatic (DHCP).

IP Settings in Windows 11

4. Alegi modul “Manual” la Edit IP Settings.

Edit IP Settings in Windows 11

5. Selectezi IPv4, apoi setezi adresa de IP statica.

Static IP Address in Windows 11

Dupa salvarea noilor setari, calculatorul isi va pastra permanent adresa de IP (local).

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.
New in