Spoolsv.exe (Spooler SubSystem App/Windows Print Spooler Service)

Spoolsv.exe este un proces de sistem integrat de Microsoft in sistemele de operare Windows. Acest proces este responsabil cu modul de administrare al imprimantelor si/sau faxurilor (si a altor terminale) de catre sistem (spoolsv.exe transfera informatia in buffer; daca informatia este printata, imprimanta va primi respectiva informatie din buffer).

Locatia legitima a procesului spoolsv.exe este folderul C:\Windows\System32. Orice alta locatie a acestuia este ilegitima si indica faptul ca aveti de-a face cu un proces malware cum ar fi virusii, trojanii etc. Acestia din urma obisnuiesc sa “imprumute” numele unor procese de sistem pentru a induce in eroare utilizatorul.

Nu stergeti spoolsv.exe, deoarece acesta este parte din Microsoft Windows. Insa, daca procesul consuma prea multe resurse, poate fi terminat din Task Manager. Daca aveti dubii in privinta acestui proces va recomandam sa efectuati o scanare amanuntita cu ajutorul unui antivirus updatat la zi.

Spoolsv.exe este inregistrat si ca proces malware (backdoor vulnerability) instalat in scopuri frauduloase, acesta permitand accesul la sistem (parole, internet banking, informatii private/personale) din alte locatii (remote control).

Atentie! Daca observati mai multe instante spoolsv.exe ruland in sistemul dvs este posibil sa aveti sistemul infectat! Pentru a va asigura ca nu este vorba de procese malware, efectuati o scanare completa a sistemului.

How to » Task Manager » Spoolsv.exe (Spooler SubSystem App/Windows Print Spooler Service)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment