Windows Tip : Modifica Registered User si Organization Name cu ajutorul registrilor

Atunci cand instalam un Windows OS pe un sistem, printre altele ni se cere si introducerea unor informatii cu privire la identitatea persoanei si/sau a organizatiei care detine licenta respectivului OS: Registered User and Organization Name. Aceste informatii vor fi apoi vizibile in System Properties sau Windows Version, si, de asemenea, vor fi folosite atunci cand instalam anumite aplicatii in sistem.

In cazul in care informatiile respective sunt introduse gresit in timpul instalarii, sau computerul dvs are OS-ul instalat deja de catre OEM sau alte persoane de la care l-ati achizitionat (deci informatiile nu coincid cu cele reale), acestea pot fi modificate foarte simplu folosind Registry Editor, nefiind nevoie de reinstalarea sistemului pentru le corecta.

Asadar, daca doriti sa modificati informatiile despre Registered Owner and Organization Name, urmati pasii descrisi in acest tutorial:

  • deschideti Run (Start Menu) si tastati regedit, apoi dati Enter. Dupa deschiderea editorului de registri (Registry Editor), urmati calea HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
  • in panoul din partea dreapta modificati valoarile (denumirile) intrarilor RegisteredOwner si RegisteredOrganization in cele dorite de dvs, apoi inchideti Registry Editor

edit_registered_owner

  • deschideti System Properties pentru a verifica daca informatiile respective s-au actualizat

registered_owner_info

Aceasta este cea mai simpla metoda pe care o puteti folosi pentru modificarea informatiilor privitoare la identitatea proprietarului sistemului ( de asemenea aceste informatii pot fi modificate cu ajutorul diverselor software-uri pentru tweak).

Nota: recomandam efectuarea unui back-up al registrilor inainte de editarea acestora.

Windows Tip : Modifica Registered User si Organization Name cu ajutorul registrilor

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.